Strategiaansa päivittänyt Olympiakomitea tukee koko liikuntakulttuuria ja aikoo toimia ”muutosvoimana” - Urheilu | HS.fi

Strategiaansa päivittänyt Olympia­komitea tukee koko liikunta­kulttuuria ja aikoo toimia ”muutosvoimana”

Olympiakomitean uudeksi varsinaiseksi jäseneksi hyväksyttiin Suomen padelliitto.

Aleksandra Saarni pelasi padelia elokuussa Helsingin Sörnäisissä. Suomen padelliitosta tuli lauantaina Suomen olympiakomitean varsinainen jäsen.

20.11. 16:03

Suomen olympiakomitean syyskokous päivitti lauantaina järjestön strategiaa ja hyväksyi yhdeksi uudeksi päävalinnaksi liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan edistämisen. Se otettiin seura- ja järjestötoiminnan edellytyksien rakentamisen ja huippu-urheilumenestyksen tuottamisen rinnalle.

Jatkossa Olympiakomitean roolina on entistä vahvemmin tukea koko liikuntakulttuuria arkiliikunnasta huippu-urheiluun.

”Olympiakomitea on perinteisesti johtanut suomalaista huippu-urheilua ja edistänyt ja tukenut liikunnan ja urheilun moninaista seura- ja järjestötoimintaa. Tämän ohella toimimme jatkossa myös muutosvoimana liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan edistämisessä”, sanoi Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Vapaavuoren mukaan koronakriisi on lisännyt ymmärrystä liikunnan yhteiskunnallisesta merkityksestä.

”Sen merkitys ihmisten terveydelle, mielenterveydelle, yhteisöllisyydelle sekä lasten ja nuorten kasvulle ja kehitykselle on aivan keskeinen. Koko kansakunta hyötyisi merkittävästi siitä, että liikunnan ja urheilun asema yhteiskunnassa vahvistuisi.”

Seuratoiminnan osalta strateginen päätavoite oli aiemmin jäsenmäärien lisääminen. Tämä korvataan edellytyksien rakentamisella laadukkaalle ja uudistuvalle seura- ja järjestötoiminnalle.

Olympiakomitean uudeksi varsinaiseksi jäseniksi hyväksyttiin Suomen padelliitto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat