Purjehduksen MM-mitali on vielä Grönblomin ja Hokan näpeissä: ”Suuntaamme sunnuntaihin tosi hyvin mielin” - Urheilu | HS.fi

Purjehduksen MM-mitali on vielä Grönblomin ja Hokan näpeissä: ”Suuntaamme sunnuntaihin tosi hyvin mielin”

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat Nacra 17 -luokan kokonaistilanteessa kuudentena.

Ronja Grönblom ja Veera Hokka harjoittelemassa Helsingin edustalla.

20.11. 16:32

Ronja Grönblom ja Veera Hokka lähtevät 49er FX -luokan MM-purjehduksen huipennukseen Omanissa neljänneltä sijalta.

Suomalaisvenekunnalla on viiden päivän jälkeen kasassa 83 pistettä, kun kolmatta sijaa pitävillä Brasilian kaksinkertaisilla olympia­voittajilla Martine Graelilla ja Kahena Kunzella on 75 pistettä.

Toisena olevilla Norjan Helene Naessilla ja Marie Roenningenilla on 72 pistettä ja kilpailua ylivoimaisesti johtavilla Hollannin Odile van Aanholtilla ja Elise de Ruyterilla on 56 pistettä.

Sunnuntaina 49er FX:n ohjelmassa on ainakin yksi tavallinen finaalilähtö ja mitalilähtö, jossa on jaossa kaksinkertaiset pisteet.

Grönblomilla ja Hokalla on vielä mahdollisuudet nousta mitaleille. Lauantaina lähtöjä kiusasi kevyt tuuli. Purjehtijat lähetettiin ajoissa vesille, mutta heidän piti odottaa merellä tunnin verran.

”Meillä on isot piste-erot niin eteen kuin taaksepäinkin. Edessä on ensimmäinen yhteinen mitalilähtömme, ja siitä tulee varmasti jännittävää. Suuntaamme sunnuntaihin tosi hyvin mielin”, Grönblom sanoi tiedotteessa.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat Nacra 17 -luokan kokonais­tilanteessa kuudentena. He purjehtivat lauantaina sijat kuusi, seitsemän ja kahdeksan. Kurtbay ja Keskinen ovat 19 pisteen päässä pronssisijasta.

Ville Korhonen ja Edvard Bremer ovat 49erissa sijalla 20 (lauantaina sijat seitsemän, 23 ja 11).

MM-regatta huipentuu sunnuntaina kussakin luokassa kymmenen parhaan mitalilähtöihin. Sitä ennen purjehditaan yksi tavallinen lähtö per luokka.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat