Huippukuski ajoi pyörällä ja roikotti kypärätöntä lastaan rinnallaan – joutui pyytämään anteeksi vastuuttomaksi ja vaaralliseksi tuomittua temppuaan - Urheilu | HS.fi

Huippukuski ajoi pyörällä ja roikotti kypärätöntä lastaan rinnallaan – joutui pyytämään anteeksi vastuuttomaksi ja vaaralliseksi tuomittua temppuaan

Saman ammattilaistallin muutkin ajajat ovat aiheuttaneet kohua viime aikoina.

20.11. 17:26 | Päivitetty 20.11. 19:32

Kolumbialainen ammattipyöräilijä Rigoberto Uran herätti aikaisemmin tällä viikolla kohua hämmentävällä perhepiirin videolla.

Muun muassa Ranskan ja Italian ympäri­ajoissa etappivoittoihin yltänyt Uran julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jolla hän ajaa harjoitus­tamineissa maantiepyörällään ja valjaissa hänen rinnallaan roikkuu hänen vauvaikäinen tyttärensä ilman kypärää.

Videolla Uran näyttää ajavan videolla melko reipasta vauhtia ja ohjaa pyörää välillä yhdellä kädellä korjaten toisella kädellä lapsensa aurinkolaseja.

Uran sai videotempauksesta nopeaan tahtiin paljon kritiikkiä ja paheksuntaa. Sitä pidettiin vastuuttomana ja vaarallisena.

Uran veti nopeat johtopäätökset, poisti videon omilta tileiltään ja pyysi anteeksi.

”Olin täysin väärässä. En tee sitä uudelleen. Pyydän anteeksi”, 34-vuotias Uran sanoi Cycling Weeklyn mukaan.

Siitä ei ole tietoa, puuttuiko Uranin yhdys­valtalainen työnantaja EF Education-Nippo  -talli asiaan. Tämä oli lyhyen ajan sisällä jo toinen tallia koskeva kohu.

Pari viikkoa sitten tallin kaksi muualle siirtyvää kuskia, kolumbialainen Sergio Higuita ja yhdysvaltalainen Lawson Craddock käyttivät kotimaidensa kilpailuissa uuden työnantajansa pyörää, vaikka heidän nykyinen sopimuksensa on voimassa vuoden loppuun asti, ja heidän olisi kuulunut esiintyä kilpailuissa EF-tallin käyttämällä pyörällä.

Kaksikolla oli normaaliin tapaan oikeus ottaa harjoituksissa tuntumaa uuteen pyörä­merkkiin, mutta ei kilpailuissa.

Talli suivaantui ja lähetti molemmille ilmoituksen potkuista kesken sopimuksen. Irtisanomiset kuitenkin peruttiin anteeksi­pyyntöjen jälkeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat