Iivo Niskanen oli tyly kutsuvieras Venäjän hiihtäjien karsintakisassa – nyt taakse jäi myös viime kauden maailmancupin voittaja - Urheilu | HS.fi

Iivo Niskanen oli tyly kutsuvieras Venäjän hiihtäjien karsintakisassa – nyt taakse jäi myös viime kauden maailmancupin voittaja

Niskanen valmistautuu tämän kauden osalta voittamattomana maailmancupin avaukseen Rukalla.

Iivo Niskanen kuvattuna Rukalla huhtikuussa 2021.

20.11. 19:41 | Päivitetty 20.11. 20:37

Iivo Niskanen valmistautuu tämän kauden osalta voittamattomana hiihdon maailmancupin avaukseen ensi viikonloppuna Kuusamon Rukalla.

Lauantaina Niskanen otti kolmannen kerran viikon sisällä arvokkaan kansainvälisen voiton päihittämällä Venäjän parhaat mieshiihtäjät. Hän oli Muonion Oloksella mukana venäläisten karsintakisassa, jossa katsastettiin itänaapurin hiihtäjiä maailmancupiin.

Viime viikonloppuna Niskanen voitti Oloksen Tykkikisoissa 15 kilometrin matkat sekä perinteisellä että vapaalla, ja lauantaina oli jälleen perinteisen vuoro.

Tällä kertaa mukana oli myös Venäjän ykköshiihtäjä, kaksi edellistä maailmancupin kokonaiskilpailua voittanut Aleksandr Bolšunov, joka sijoittui Niskasen ja kolmen maanmiehensä jälkeen viidenneksi.

Tiukinta vastusta Niskanen sai myös viikon takaisessa perinteisen kisassa toiseksi sijoittuneelta Aleksei Tšervotkinilta. Silloin eroa oli viisi sekuntia, nyt vain kaksi.

Niskanen kertoi HS:lle, että nyt kilpalatu ei ollut aivan sama kuin viikko sitten.

”Hyvin samansuuntainen tuloslista, kulku ja keli. Lyhyemmät nousut nyt, viimeksi yksi pidempi. Tiukka taistelu Tšervotkinin kanssa. Näytämme olevan tässä vaiheessa kautta perinteisellä hyvin samanmoisessa kunnossa. Onneksi pystyin voittamaan taas kuitenkin”, Niskanen sanoi.

Muun muassa suun terveysongelmista syksyn aikana kärsinyt Bolšunov hävisi Niskaselle 43 sekuntia.

Sunnuntaina Niskanen osallistuu vielä venäläisten vastaavaan vapaan kisaan. Hän kiitteli Instagramissa venäläisiä, että pääsi kutsuttuna mukaan kisaan.

Lue lisää: Iivo Niskanen on perinteisen hiihto­tavan tulevaisuudesta eri linjoilla kuin norjalainen laji­pomo: ”Omaan lajiin luottaminen voisi olla paikallaan monellakin päättäjällä”

Lue lisää: Niskanen juhli myös vapaalla, Pärmäkoski vei avauskisassaan sekuntitaistelun

Lue lisää: Iivo Niskanen avasi kauden voitolla ja kukisti venäläis­haastajansa Oloksen laduilla

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat