NHL-seura New York Islanders pääsi vihdoin uuteen kotiareenaan – hintalappu miljardi euroa ja avauspelissä tappio - Urheilu | HS.fi

NHL-seura New York Islanders pääsi vihdoin uuteen koti­areenaan – hinta­lappu miljardi euroa ja avaus­pelissä tappio

Islanders pelasi kauden 13 ensimmäistä ottelua vieraskaukaloissa.

New York Islandersin uusi kotihalli USB Arena avattiin lauantaina.

21.11. 12:15

Tampereen uuden Nokia-areenan hintalappu on noin 110–120 miljoonaa euroa. Summa kasvaa, kun mukaan lasketaan hotellit ja muut kiinteistöt, mutta areenan sai tuolla hinnalla.

New Yorkissa lyötiin pikkuisen paremmaksi. NHL-seura New York Islanders pelasi koko syksyn vieraskentillä ja pääsi vihdoin lauantai-iltana uuteen USB Arenaan.

Viimeistä huutoa oleva areena maksaa huimat 1,1 miljardia dollaria eli lähes miljardi euroa.

Islanders pelasi pitkään Nassau Coliseumissa Long Islandilla, joka on pitkulainen saari New Yorkissa Manhattanin kupeessa. Uusi areena sijaitsee myös seuran kotisaarella, jonka fanit ovat ottaneet omaksi alueekseen.

Viime vuosien aikana NY Islanders pelasi välillä vanhassa hallissa ja välillä Brooklynin puolella. Joukkue seilasi ikään kuin ilman kotia.

Uuteen areenaan mahtuu jääkiekko-otteluissa 17 255 katsojaa eli vain noin 4 000 enemmän kuin Nokia-areenaan. Avauspelissä ottelu oli loppuunmyyty.

”Olemme odottaneet tätä pitkään, kuten fanitkin. Olen innoissani päästessäni pelaamaan sinne ja nauttimaan kaikesta tästä”, Islandersin hyökkääjä Anders Lee sanoi yhdysvaltalaismedia ESPN:lle.

Nautinnon suuruutta saattoi pienentää, että Calgary voitti avauspelin 5–2.

Areenan suunnittelussa oltiin tarkkoja, etteivät äänet ja tunnelma katoa hallin kattokerroksiin. Siksi rakennuksesta tehtiin vain metrin korkeampi kuin vanha Nassaun halli, jota pidettiin omana aikanaan tunnelmallisena paikkana.

Uuteen kokonaisuuteen tuli kymmenen baaria ja kymmeniä metrejä baaritiskejä, nojatuoleja ja olotiloja.

Samaan aikaan kohennettiin rautatieyhteyttä ja vierestä asemaa, mikä nosti rakennuksen kokonaishintaa peräti 50 miljoonalla dollarilla. Asema alkaa toimia täydellä kapasiteetilla vasta ensi kesänä.

Areenaan rakennettiin 68 vessaa. ESPN:n mukaan USB Arenassa kehutaankin nyt, että siellä on enemmän naisten vessoja kuin missään muussa NHL-hallissa. Perheille sopivia vessoja on 12, mutta naisten saniteettitilojen määrää ESPN ei kertonut.

New York Islandersin pitkäaikainen seurajohtaja Lou Lamoriello auttoi rakennuttajaa hahmottamaan kiekkoseuran pukuhuonetarpeet, vinkit jään tekemiseen ja jopa ilmanvaihtoon.

NY Islanders pelasi kauden 13 ensimmäistä otteluaan vieraskaukaloissa. Urheilullinen maksu oli suuri, kun joukkue on oman divisioonansa viimeinen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat