LeBron James ajettiin kentältä Detroitissa hänen huitaistuaan vastustajaa kasvoihin – ”James ei ole törkeä pelaaja” - Urheilu | HS.fi

LeBron James ajettiin kentältä Detroitissa hänen huitaistuaan vastustajaa kasvoihin – ”James ei ole törkeä pelaaja”

LeBron James ajettiin toisen kerran NBA-uransa aikana kentältä.

LeBron James käveli kentältä koppiin synkän näköisenä Detroitissa.

22.11. 7:47 | Päivitetty 22.11. 7:54

NBA:n supertähti LeBron James ajettiin ulos kentältä toisen kerran urallaan hänen lyötyään vastustajaa kasvoihin korinaluskamppailussa.

Oikean silmän yläpuolelle iskun saanut Isaiah Stewart yritti antaa takaisin samalla mitalla Jamesille, ja se johti siihen, että kummatkin joukkueet ja myös valmennusryhmän jäseniä ryntäsi kentälle.

Tilanne tapahtui, kun kolmatta jaksoa oli 9.18 jäljellä, ja kolme perättäistä ottelua hävinnyt Los Angeles Lakers oli tappiolla vierasottelua Detroit Pistonsia vastaan 78–66.

Lakersin korkeimman pisteluvun (30) heittänyt Anthony Davis puolusti joukkuekaveriaan ottelun jälkeen. Lakers voitti lopulta lukemin 121–116.

”Kaikki liigassa tietävät, että James ei ole törkeä pelaaja. Heti huitaisunsa jälkeen hän sanoi, ettei yrittänyt tehdä sitä. En tiedä, mitä Stewart yritti tehdä sitten”, Davis sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Sekä James että Davis ajettiin kentältä, ja Lakersin pelintekijä Russell Westbrook sai teknisen virheen. Jamesin saldoksi jäi kymmenen pistettä ja viisi syöttöä.

Lakersin valmentaja Frank Vogel sanoi olevansa helpottunut, ettei tilanne mennyt pahemmaksi.

”Meidän pelaajamme suojelivat hyvin joukkuekaveriaan. Noissa tilanteissa pitää olla rauhanturvaajia, jotka muodostavat muurin joukkuekaverin ympärille ja puolustavat häntä ennen kuin tilanne muuttuu rumemmaksi”, Vogel sanoi.

Edellisen kerran James on ajettu kentältä marraskuussa 2017 Miami Heatia vastaan.

Pistonsin valmentajan Dwane Caseyn mukaan Stewartin silmäkulma aukesi huitaisusta.

”Stewart oli syystäkin tuohtunut, mutta en usko, että LeBron pelaa likaista peliä”, Casey sanoi.

Lakersin viiden vierasottelun kiertue jatkuu keskiviikkona Indianaa vastaan.

Viime varauskierroksen ykkösvaraus Cade Cunningham heitti 13 pistettä, otti 12 levypalloa ja antoi kymmenen syöttöä, ja samalla hänestä tuli seurahistorian nuori pelaaja, joka on yltänyt triplatuplalukemiin.

Oikaisu 22.11. kello 7.53: LeBron James ajettiin ulos kentältä, kun Lakers oli tappiolla lukemin 66–78. Jutussa sanottiin aiemmin, että Lakers johti tuolloin 79–67.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat