Ruotsalaiset tekivät 40 vuotta sitten salibandya kehittäessään virheen, josta maksetaan nyt hintaa erilaisina vammoina Suomessa

Salibandy painii yhä olosuhdeongelmiensa kanssa. Jossain uudessa hallihankkeessa katon jännevälin kasvattaminen metrillä tai parilla voi käydä hyvinkin kalliiksi, mutta toisaalta se voi pelastaa pelaajia ja harrastajia vakavilta vammoilta tai jopa työkyvyn menetykseltä, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Indiansin (vas.) Otto Lehkosuo ja Aaro Astala sekä Oilersin Sylvester Raikamo (kesk.) salibandyn miesten liigan ottelussa Oilers-Indians Tapiolan urheiluhallissa 7. helmikuuta 2020.

22.11.2021 14:49 | Päivitetty 23.11.2021 9:08

1970-luvun lopulla Ruotsissa keksittiin ruveta pelaamaan eräänlaista kaukalopallon sisäversiota kevyellä reikäpallolla. Kentällä oli vastakkain maalivahdin ja viiden kenttäpelaajan joukkue toista samanlaista joukkuetta vastaan. Laji sai nimen innebandy, ja 80-luvun alkupuolella laji tuotiin Suomeen ja sai nimekseen salibandy. Sinänsä kekseliäs laji olisi vaatinut hieman enemmän tuotekehittelyä sen alkutaipaleella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat