25 berliininmunkkia puolessa tunnissa ahminut tubettajatähti Jesse Pynnönen voitti MM-kultaa otevoimailussa - Urheilu | HS.fi

25 berliininmunkkia puolessa tunnissa ahminut tubettajatähti Jesse Pynnönen voitti MM-kultaa otevoimailussa

Pynnösen Youtube-kanavalla on yli 157 000 tilaajaa.

Jesse Pynnönen oli viime vuonna kolmas Suomen vahvin mies -kilpailussa.

23.11. 11:32 | Päivitetty 23.11. 12:10

Voimaurheilija ja tubettajatähti Jesse Pynnönen voitti otevoimailun MM-kultaa viikonloppuna Norjan Arendalissa järjestetyissä kisoissa. Pynnösen sarja oli yli satakiloiset.

Suomeen tuli myös kaksi muutakin kultamitalia: Pekka Lähderinteelle 85 kilon sarjassa ja Tomi Kestille 75 kilon sarjassa. Lisäksi mitalisijoille ylsivät Aino Askala (pronssia n-65 kg), Jouni Mähönen (hopeaa m-100 kg masters-sarja) ja Jyrki Rantanen (pronssia m-100 kg), kertoo Suomen Voimalajiliitto tiedotteessaan.

Otevoimakilpailuissa mitataan useiden eri lajien avulla monipuolisesti urheilijan otevoimaa. Lajeja ovat muun muassa paksujen akseleiden nosto maksimina tai toistoina, aikapidot, erilaiset otevoimaa testaavat nostot sekä legendaarinen yhden käden maastanosto.

Pynnönen on voimaurheilija, kilpasyöjä ja tubettaja. Pynnönen voitti viime vuonna pronssia Suomen vahvin mies -kisassa.

Hän on myös rikkonut ensimmäisenä suomalaisena 200 kilon yhteis­rajan lisä­paino­leuan­vedossa, kun mukaan lasketaan oma elo­paino sekä lisä­paino.

Ruokapuolen meriiteistä löytyy muun muassa munkin syönnin maailman ennätys: 30 minuutissa 25 berliininmunkkia. Pynnösen Jesse Eats -syömiskanavalla on yli 157 000 tilaajaa.

Suomen Voimalajiliitto on perustettu vuoden 2014 lopulla. Se aloitti kilpailu­toiminnan anti­doping­toiminnan alaisuudessa vuonna 2015.

Lajiliiton nettisivujen mukaan liitto on maailman ensimmäinen vahvin mies- ja nainen, otevoima- ja muiden vastaavien voimalajikilpailujen järjestäjä, jolla on maailman anti­doping­toimiston (Wada) sääntöjen mukainen anti­doping­ohjelma.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat