Koronavirus jyllää Rauman Lukossa – CHL-peli peruttu ja JYP-ottelu siirretään, mutta pelit jatkuvat jo lauantaina - Urheilu | HS.fi

Koronavirus jyllää Rauman Lukossa – CHL-peli peruttu ja JYP-ottelu siirretään, mutta pelit jatkuvat jo lauantaina

Lukon piti kohdata HC Bolzano keskiviikkona ja JYP perjantaina.

Rauman Lukon edustusjoukkueen useilla jäsenillä on todettu alkuviikon aikana koronavirustartunta.

23.11. 19:23

Jääkiekon hallitsevan Suomen mestarin Rauman Lukon edustusjoukkueen useilla jäsenillä on todettu alkuviikon aikana koronavirustartunta, Lukko kertoi tiistai-iltana.

Tartunnat tarkoittavat sitä, että kaikki viime viikon vieraspelimatkalle osallistuneet henkilöt on asetettu viranomaispäätöksen vuoksi toistaiseksi karanteeniin.

Lukon keskiviikon kotiottelu italialaista HC Bolzanoa vastaan perutaan karanteenin vuoksi kokonaan, ja perjantain JYP-vieraspeli siirretään. Lauantain Pelicans–Lukko-ottelu sen sijaan pelataan suunnitellusti, mutta ottelu alkaa vasta kello 18.30.

Lukko pelasi viime viikon tiistaina CHL:ää Italiassa. Perjantaina Lukko kohtasi Kuopiossa KalPan ja lauantaina Oulussa Kärpät.

Karanteenipäätöksen perusteena on se, että pelaajat viettivät viikon ajan tiiviisti aikaa samoissa kulkuneuvoissa, hotelleissa ja pukukopeissa.

Viranomaiset katsovat pitkäaikaisen yhdessäolon kohottavan jatkotartuntojen riskiä, joten kahdesti rokotetut ja negatiivisen näytteen antaneet oireettomat henkilötkin joutuvat poikkeuksellisesti karanteeniin.

Lukon mukaan kaikki positiiviseksi testatut henkilöt ovat pääosin lieväoireisia. Kaikki joukkueen jäsenet on testattu, ja suurin osa testituloksista on ollut negatiivisia. Tartuntojen alkuperä ei ole tiedossa.

Lukko on Liigan 12. sijalla. Se on kerännyt 22 ottelustaan 29 pistettä. CHL:n pudotuspelit joukkue aloitti 3–1-vierasvoitolla Bolzanosta. Toisen osaottelun peruuntumisesta seuraavat toimenpiteet selviävät CHL:n urheilujohdon kokouksessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat