Remi Lindholm oli miesten takaa-ajon paras suomalainen ja sutkautteli median edessä kuin Isometsä ja Jauhojärvi aikoinaan - Urheilu | HS.fi

Remi Lindholm oli miesten takaa-ajon paras suomalainen ja sutkautteli median edessä kuin Isometsä ja Jauhojärvi aikoinaan

Toisen polven maailmancup-hiihtäjä Lindholm nousee ensi viikonlopun mc-joukkueeseen.

Remi Lindholm sunnuntain takaa-ajokisan hyisissä tunnelmissa.

28.11.2021 17:14

Ruka

”Sormet, varpaat ja muna meinasivat jäätyä.”

Näin sunnuntain paras suomalainen mieshiihtäjä Remi Lindholm kertoi kireän pakkasen vaikutuksista maailmancupin 15 kilometrin (v) takaa-ajon jälkeen.

Kaksikielinen Lindholm puhui asiasta aluksi ruotsiksi ja käytti alapäähänsä liittyen k-alkuista sanaa, jonka voisi suomentaa roisimminkin.

Lindholmin, 23, pidäkkeettömistä sutkautuksista tulivat jotenkin mieleen entiset Lapin miehet Sami Jauhojärvi ja Jari Isometsä silloin, kun he olivat tuossa iässä.

Kun Iivo Niskanen jäi kilpailusta pois riskienhallinnan nimissä, uransa parhaan mc-sijoituksen (20:s) saavuttanut Lindholm oli paras suomalainen.

Kun myös kaikki norjalaiset jättivät starttaamatta, neljä kärkisijaa meni venäläisille Aleksandr Bolšunovin johdolla.

Lauantaina Niskasen voittamalla perinteisen hiihtotavan 15 kilometrillä Lindholm otti 26. sijalla uransa ensimmäiset mc-pisteet.

”Ne merkitsevät tosi paljon, enemmän kuin luulisikaan”, hän sanoi sen kisan jälkeen.

Lindholm kertoi viihtyneensä paremmin takaa-ajossa, koska hän pitää enemmän vapaalla hiihtämisestä.

”Tämä oli ehkä elämäni tähän asti suurin viikonloppu hiihtäjänä”, sanoi Lindholm, joka valitaan toiveittensa mukaisesti hiihtämään Norjan Lillehammeriin. Siellä on lauantaina ohjelmassa 15 kilometrin väliaikalähtö vapaalla.

Vaikka sunnuntain kisan lähtölistalta jäi Lindholmin edeltä pois kaikkiaan seitsemän miestä, hänen suorituksensa oli silti suomalaisittain vahva. Taakse jäi kummassakin kisassa muun muassa tuleva olympiahiihtäjä Perttu Hyvärinen, joka sijoittui takaa-ajossa 22:nneksi.

Nyt onkin eväitä spekuloida, voisiko Lindholm nousta jopa olympiajoukkueeseen, johon tarvitaan viestin varamieheksi yksi normaalimatkojen hiihtäjä.

Sille paikalle on ollut ehdolla maajoukkueryhmään kuuluva Markus Vuorela, joka loukkasi jalkansa pahasti lokakuun jäätikköleirillä.

”En kommentoi. Antaa muiden vetää johtopäätökset. Minä vain hiihdän”, Lindholm tuumi asiasta.

Myös yhdistelmäkilpailussa ja 50m kilometrillä (v) voisi olla paikka Lindholmin kaltaiselle menijälle.

Lindholm on lähtöisin Loviisasta, mutta hän on asunut jo seitsemän vuotta Vuokatissa käytyään siellä urheilulukion.

Lindholm on toisen polven maajoukkuetason hiihtäjä. Hänen äitinsä Johanna Lindholm (omaa sukua Ahlstrand) kuului Suomen MM-joukkueeseen vuonna 1995 ja sijoittui nuorten MM-kisoissa parhaimmillaan neljänneksi.

Isä Glenn Lindholm oli hyvä kansallisen tason hiihtäjä ja kilpaili maailmancupissa muutaman kerran Lahdessa. Hän toiminut myös monissa valmentajatehtävissä, viime kaudella Suomen maajoukkueessa ja nyt Kiinassa.

Kummalta vanhemmista olet saanut enemmän hiihtoon sopivaa geeniperimää?

”Varmaan aika tasaisesti molemmilta. Äidiltä varmaan juoksugeenejä”, Remi Lindholm arvioi.

B-maajoukkueeseen kuuluva Lindholm tunnetaan hiihtäjänä, jonka harjoitusmäärät ovat välillä jopa yltiöpäisiä.

”Harjoittelen aika paljon. Välillä treeni-intoa on liikaakin ja tulee ylilyöntejä, mutta tämä on työni, ja ehkä kaikille tulee työelämässä välillä vaikeuksia.”

Lauantain kisan jälkeen Lindholm totesi, että mitään ei kannata ottaa hirveän tosissaan.

Etkö ota edes työtäsi eli hiihtoa tosissaan?

”No, en ota”, Lindholm sanoi parin sekunnin epäröinnin jälkeen.

Iivo Niskanen kertoi seuranneensa kisaa sivusilmällä telkkarista pakatessaan varusteita kotimatkalle.

”Remi on nostanut hyvin tasoaan. Hän on lahjakas kaveri kestävyysominaisuuksiltaan ja ollut kärkipäätä juoksutesteissä. Kiva, että tulee uusia kavereita”, Niskanen kommentoi HS:lle ajaessaan kohti Kuopiota ja kotia.

Omasta ratkaisustaan Niskanen sanoi, että päätös jäädä kilpailusta pois oli helppo.

”Terveys edellä. Keli oli niin raaka, että ei ollut järkeä riskeerata. Tänään oli kuitenkin 4–5 astetta kylmempää kuin lauantaina.”

Maailmancupin avausviikonloppu, 3. päivän takaa-ajokilpailut:

Miehet, 15 km (v): 1) Aleksandr Bolshunov Venäjä 35.23,7, 2) Sergei Ustjugov Venäjä 0,5 sekuntia jäljessä, 3) Artjom Maltsev Venäjä –0,7, 4) Ivan Jakimushin Venäjä –5,3, 5) Michal Novak Tshekki –9,2, 6) Ilja Semikov Venäjä –12,7, 7) Lucas Bögl Saksa –17,3, 8) Aleksei Tshervotkin Venäjä –50,6, 9) Federico Pellegrino Italia –57,4, 10) Francesco de Fabiani Italia –57,7, ...suomalaiset: 20) Remi Lindholm –1.36,4, 22) Perttu Hyvärinen –1.40,7, 35) Lauri Lepistö –2.30,6, 42) Ville Ahonen –3.04,8, 43) Arsi Ruuskanen –3.13,3, 44) Alexander Ståhlberg –3.29,5, 57) Juuso Mäkelä –5.14,4.

Suomalaisista Iivo Niskanen jäi pois, kuten kuusi norjalaishiihtäjää.

Sunnuntain nopeimmat: 1) Maltsev 34.11,4, 2) Novak –8,5, 3) Bögl –10,6, 4) Andrew Musgrave Britannia –26,6, 5) Gus Schumacher USA –28,5, 6) Olivier Leveille Kanada –32,0, ...21) Lindholm –1.14,7, ...25) Hyvärinen –1.18,0.

Maailmancupin kokonaiskilpailu, 3/29 kilpailua: 1) Bolshunov 174, 2) Ustjugov 132, 3) Johannes Hösflot Kläbo Norja 119, 4) Erik Valnes Norja 118, 5) Aleksandr Terentjev Venäjä 115, 6) Tshervotkin 112, 7) Iivo Niskanen Suomi 100, ...muut suomalaiset: 17) Joni Mäki 42, 36) Lauri Vuorinen 16, 37) Lindholm 16, 43) Hyvörinen 12, 44) Verneri Suhonen 11, 45) Ristomatti Hakola 10, 46) Niilo Moilanen 9, 47) Juuso Haarala 8.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat