Šakin supertähti Magnus Carlsen kieltäytyi yhteiskuvasta MM-haastajan ja pokaalin kanssa: ”Ei. Se ei ole sopivaa” - Urheilu | HS.fi

Šakin supertähti Magnus Carlsen kieltäytyi yhteiskuvasta MM-haastajan ja pokaalin kanssa: ”Ei. Se ei ole sopivaa”

Šakin maailmanmestaruus ratkaistaan seuraavan vajaan kolmen viikon aikana.

Magnus Carlsen osallistui keskiviikkona MM-ottelusarjan mediatilaisuuteen.

24.11. 18:56 | Päivitetty 24.11. 19:02

Šakin MM-ottelusarja alkaa ensi perjantaina Dubaissa. Hallitseva mestari, norjalainen šakin supertähti Magnus Carlsen kohtaa Venäjän Jan Nepomniaštšin. Voittajalle on luvassa miljoonan euron palkintopotti.

Keskiviikon mediatilaisuudessa Carlsenilta kysyttiin mielipidettä Nepomniaštšin väitteeseen, jonka mukaan Carlsen ei olisi kovinkaan motivoitunut MM-finaaliin.

”Kuulen tämän ensimmäisen kerran, ja sehän innostaa minua entistä enemmän. Joten paljon kiitoksia”, Carlsen sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan.

Carlsen oli huumoripäällä myös ennustaessaan, miten ottelusarjassa käy.

”Ennustan, että henkilö, joka saa enemmän pisteitä seuraavien viikkojen aikana, voittaa. Toivottavasti se olen minä. Jos voitan, näin tapahtuu luultavasti siksi, koska tein hyvin siirtoja ja hyviä päätöksiä paineen alla.”

Carlsen ei pelkästään hauskuuttanut mediaa, sillä tilaisuuden lopuksi hän kieltäytyi poseeraamasta yhteiskuvassa Nepomniaštšin ja MM-pokaalin kanssa.

”Ei. Se ei ole sopivaa”, Carlsen totesi NRK:n mukaan.

Jan Nepomniaštši ja Magnus Carlsen kohtaavat šakin MM-finaalissa.

Kaikkiaan MM-ottelusarjassa pelataan 14 ottelua ellei toinen ottelijoista saavuta tavoittamatonta johtoa. Voitosta saa pisteen ja tasapelistä 0,5 pistettä. Ottelusarjan 14. ottelu pelataan 14. joulukuuta. Jos silloin tilanne on tasan, 15. joulukuuta pelataan uusintaottelu nopeutetulla peliajalla.

Carlsen on maailmanlistan ykkönen ja Nepomniaštši viides. Nepomniaštši pääsi haastamaan Carlsenin voitettuaan karsinta­turnauksen Venäjällä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat