Helsingissä järjestettävässä salibandyn MM-turnauksessa ollaan valmiita ottamaan käyttöön koronapassi, jos rajoituksia tulee – jo ostettua lippua ei voisi palauttaa - Urheilu | HS.fi

Helsingissä järjestettävässä sali­bandyn MM-turnauksessa ollaan valmiita ottamaan käyttöön korona­passi, jos rajoituksia tulee – jo ostettua lippua ei voisi palauttaa

Kisajärjestäjät seuraavat tarkasti rajoitustilannetta, kun Helsingissä pelattavat salibandyn miesten MM-kisat lähestyvät.

Suomen Justus Kainulainen (numero 73) juhli joukkuetovereidensa kanssa maaliaan 2. marraskuuta pelatussa Ruotsi-maaottelussa.

25.11. 17:32

Salibandyn miesten MM-turnaus lienee Helsingin loppuvuoden tapahtumista kaikkein mittavin.

Perjantaina 3. joulukuuta alkavan turnauksen ensimmäinen viikko pelataan Helsingin jäähallissa ja sen harjoitushallissa. Välierät ja mitaliottelut pelataan 10.–11. joulukuuta Hartwall-areenassa.

Tällä tietoa näyttää siltä, että katsojat pääsevät otteluihin ilman koronapassia, joka on osoitus rokotuksesta, sairastetusta taudista tai negatiivisesta testituloksesta.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) torstaina voimaan tullut päätös ei edellytä tapahtumassa koronapassien kysymistä, jos kaikille osallistujille on oma istumapaikka.

MM-kisojen pelipaikoilta ei seisomakatsomoita löydy, joten rajoitukset eivät koske kisaotteluita, eikä koronapassia näin voi lain mukaan edes vaatia.

”Totta kai varaudumme siihen, jos muutoksia tulee. Mikäli rajoituksia tulee voimaan, otamme passin käyttöön, jotta ihmiset pääsisivät halliin emmekä joutuisi perumaan isoa osaa lipuista”, MM-turnauksen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola kertoo HS:lle.

Alun perin jo joulukuulle 2020 kaavailtuun turnaukseen on myyty lippuja Pirkolan mukaan tilanteeseen nähden jopa hieman odotuksia paremmin.

Parhaiten kaupan ovat käyneet liput mitaliotteluihin ja 4. joulukuuta pelattavaan Suomi–Ruotsi-otteluun.

Mikäli rajoitustilanne muuttuisi lähipäivinä niin, että koronapassi otettaisiin myös MM-turnauksessa käyttöön, Pirkolan mukaan oikeutta jo ostetun lipun palauttamiseen ei pitäisi olla.

”Meidän käsityksemme mukaan se ei olisi mahdollista, muutenhan passi olisi meille aika turha. Se otettaisiin käyttöön juuri siksi, että lipun ostaneet pääsisivät hallille.”

Ajankuvan mukaisesti MM-turnauksessa tullaan Pirkolan mukaan ottamaan koronapandemia huomioon myös muun muassa hygienian ja desinfiointien, aikataulujen ja kulkureittien osalta.

Tämä koskee sekä yleisöä, työntekijöitä että joukkueita.

”Joukkueiden suhteen ollaan erityisen tarkkoja. Heitä tulee kuitenkin eri puolelta maailmaa, ja kaikkien heidän halutaan pelaavan koko turnauksen ajan. Heitä pidetään vähän muista erillään ja heidän kulkemisensa on suunniteltu vielä normaaliakin tarkemmin”, Pirkola kertoo.

Helsinki Seagullsin Shawn Huff (vas.) ja Zaccheus Darko-Kelly vartioivat Joensuun Katajan Markel Crawfordia 29. lokakuuta pelatussa ottelussa. Jatkossa Seagullsin kotipeleihin vaaditaan yli 16-vuotiailta koronapassi.

Helsingin jääkiekkosuuruuksien Jokerien ja HIFK:n ei ole tarvinnut ottaa käyttöön koronapasseja KHL:n ja kotimaisen Liigan kotiotteluissaan.

”Avin päätös selkeytti. Kun kaikille on osoittaa istumapaikka, ei tarvitse edellyttää koronapassin käyttöä”, HIFK:n myyntijohtaja Markus Lindström sanoi viikko sitten HS:lle päätöksen tultua.

Lue lisää: Avin päätös oli helpotus HIFK:lle: koronapassia ei vaadita liigaotteluissa

Koronapassia ei vaadita myöskään sunnuntaina Espoossa, kun Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtaa MM-karsintaottelussa Kroatian. Maskien käytöstäkin on tapahtumassa pelkästään suositus.

Seuratason koripallossa Helsinki Seagulls sen sijaan vaatii seuraavasta kotiottelustaan lähtien koronapassin yli 16-vuotiailta katsojilta.

Ensimmäistä kertaa koronapasseja kysytään Töölön Kisahallissa sisääntulon yhteydessä tiistaina 7. joulukuuta, kun Seagulls pelaa BC Nokiaa vastaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat