Nurmisähly Teneriffalla vaihtuu vihdoin MM-turnaukseen: ”Ruotsin lisäksi Sveitsi ja Tšekki ovat pahoja vastustajia” - Urheilu | HS.fi

Nurmisähly Teneriffalla vaihtuu vihdoin MM-turnaukseen: ”Ruotsin lisäksi Sveitsi ja Tšekki ovat pahoja vastustajia”

Suomen naisten salibandymaajoukkue haki valoa ja virettä Teneriffalta.

Ruotsalaista Team Thorengruppenia edustavat My Kippilä (vas.) ja Oona Kauppi kuuluvat totuttuun tapaan Suomen tähtipelaajiin MM-kisoissa. Kuva 17. lokakuuta Lempäälässä pelatusta turnauksesta.

25.11. 11:03

Suomen naisten salibandymaajoukkue puhkuu näyttöhaluja ennen MM-kilpailuja. Teneriffalla vietetty viimeistelyleiri sujui päävalmentaja Lasse Kurrosen mukaan hyvin.

"Kaikki on kunnossa ja pelaajat terveinä. Olemme yrittäneet valmistautua niin hyvin kuin osaamme. Parin viikon sisällä selviää, miten onnistuimme”, hän vastasi STT:n puhelinhaastatteluun keskiviikkona iltapäivällä odotellessaan joukkueen kokoontumista ja linja-autoa, joka vie laivalle kohti Ruotsia.

Kisat pelataan seitsemän peräkkäistä maailmanmestaruutta voittaneen ennakkosuosikin maaperällä Uppsalassa. Suomi kohtaa alkusarjassa myös Saksan ja Slovakian.

"Tiukkoja pelejä on tulossa. Ruotsin lisäksi Sveitsi ja Tšekki ovat pahoja vastustajia. Miksei myös Slovakia, joka piti meitä tiukilla puolivälierässä kaksi vuotta sitten”, Kurronen muistutti.

Sveitsin-kisoissa Suomi hävisi välierän Ruotsille ja saavutti pronssia. Mitalin kirkastamisen lisäksi tavoitteena on parantaminen lokakuussa Lempäälässä pelatusta turnauksesta, missä Suomi hävisi Ruotsille ja Sveitsille, mutta voitti Tšekin.

Päävalmentajan mukaan lokakuussa pelaajista aisti stressiä ja jännitystä, kun kisapaikat eivät olleet varmat. Leirillä joukkue oli selvillä ja katse tiukasti MM-urakassa.

"Keskinäinen kilpailu oli poissa, kun joukkue oli valittu ja olimme valmistautumassa yhteiseen tavoitteeseen. Kisajoukkue on rennompi ja keskittyneempi.”

Leiri toi vaihtelua kotimaan pimeyteen. Valon lisäksi suuri merkitys oli myös sillä, ettei salibandyä pelattu. Ohjelmaan kuului fysiikkaharjoituksia, vapaa-aikaa ja joukkueen strategiaan, päävastustajiin sekä taktiikkaan keskittymistä.

"Oli meillä pihapelimailat mukana ja pelasimme nurmisählyä, mutta lajia emme enää harjoitelleet.”

Lauantaista alkaen lajitaitojen pitäisi olla hallussa, kun Ruotsi, Suomi, Sveitsi ja Tšekki aloittavat matkan mitalipeleihin.

"Ilman suuria yllätyksiä tämä kärkinelikko pelaa viimeisenä viikonloppuna. Ruotsiin, Sveitsiin ja Tšekkiin olemme laittaneet suurimman fokuksen myös valmistautumisessa.”

Suomen joukkue salibandyn naisten MM-kilpailuihin

Maalivahdit:

Krista Nieminen, seura UH BEO, Sveitsi (31 maaottelua, tehot 0+0=0), Tiltu Siltanen, Malmö FBC, Ruotsi (46, 0+0=0).

Puolustajat:

Silja Eskelinen, Malmö FBC, Ruotsi (43, 7+6=13), My Kippilä, Team Thorengruppen, Ruotsi (68, 20+68=88), Elli Kylmäluoma, Koovee (5, 1+0=1), Inka Lampinen, PSS (24, 2+2=4), Laura Manninen, Pixbo Wallenstam, Ruotsi (84, 14+24=38), Iida Mettälä, Malmö FBC, Ruotsi (5, 0+0=0), Daniela Westerlund, EräViikingit (22, 3+8=11).

Hyökkääjät:

Johanna Homi, Classic (20, 4+2=6), Meri-Helmi Höynälä, TPS (15, 1+2=3), Oona Kauppi, Team Thorengruppen, Ruotsi (41, 57+29=86), Veera Kauppi, Team Thorengruppen, Ruotsi (59, 86+54=140), Sofia Leino, TPS (27, 13+8=21), Hanna Niemelä, UH BEO, Sveitsi (13, 4+4=8), Sanni Nieminen, Classic (58, 19+12=31), Sara Piispa, UH BEO, Sveitsi (29, 16+11=27), Laura Rantanen, TPS (25, 6+3=9), Jenna Saario, TPS (47, 22+21=43), Ella Sundström, PSS (19, 8+6=14).

MM-kisat pelataan Ruotsin Uppsalassa 27. marraskuuta–5. joulukuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat