Discovery kertoi jääkiekon olympiaselostajistaan: Oskari Saari selostaa Leijonien ottelut, Teemu Selänne asiantuntijana - Urheilu | HS.fi

Discovery kertoi jää­kiekon olympia­selostajistaan: Oskari Saari selostaa Leijonien ottelut, Teemu Selänne asian­tuntijana

Jääkiekko on Discoveryn yksinoikeuslaji.

Teemu Selänne on Discoveryn asiantuntija olympialaisissa.

25.11. 16:12 | Päivitetty 25.11. 16:49

Oskari Saari selostaa Leijonien jääkiekkopelit Pekingin talviolympialaisissa ja Teemu Selänne on mukana kanavan asiantuntijaryhmässä, kertoo mediayhtiö Discovery torstaina lähettämässään tiedotteessa.

Saaren rinnalla asiantuntijana on entinen maajoukkuepelaaja, muun muassa Stanley cupin pelaajaurallaan voittanut Kimmo Timonen. Toisen parivaljakon muodostavat Nuutti Vihtilä ja Antti-Jussi Niemi, jotka selostavat muita kuin Suomen otteluita. Niemi on moninkertainen arvokisamitalisti Leijonien paidasta.

Naisten pelit puolestaan selostaa Juhavaltteri Salminen, ja asiantuntijana on Terhi Mertanen. Mertanen valmentaa TPS:ää Naisten liigassa. Pelaajaurallaan hän edusti Suomea kolmissa olympialaisissa ja oli voittamassa pronssia Vancouverissa 2010.

NHL-urallaan 684 maalia tehnyt Selänne kuuluu miesten otteluiden studiotiimiin, jossa mukana ovat juontaja Juhani Henriksson sekä asiantuntijoina Selänteen lisäksi Antti-Jussi Niemi, Jussi Jokinen ja Tuomas Grönman. Jokinen pelasi NHL-urallaan 951 ottelua ja voitti Leijonien paidassa viisi arvokisamitalia.

Naisten otteluissa studiotiimin muodostavat juontaja Oona Tolppanen, Annina Rajahuhta ja Saija Tarkki. Naisleijonissakin pelannut Rajahuhta päätti uransa viime kauteen. Hän on ollut kahdesti mukana olympiapronssia voittaneessa joukkueessa sekä voittanut MM-kisoista yhden hopean ja yhden pronssin.

Tarkilla olympiapronsseja on yksi ja MM-pronsseja kolme.

Jääkiekko on Pekingin olympialaisissa Discoveryn yksinoikeuslaji sekä miesten että naisten turnauksessa. Kaikki Suomen pelit näytetään TV5-kanavalla.

Talviolympialaiset alkavat 4. helmikuuta ja päättyvät 20. helmikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat