Tässä ovat HIFK:n Veikkausliiga-seuran uudet omistajat – mukana entinen erotuomari - Urheilu | HS.fi

Tässä ovat HIFK:n Veikkausliiga-seuran uudet omistajat – mukana entinen erotuomari

Viisi merkittävää liikehenkilöä sijoitti Helsingin IFK:n jalkapalloseuraan.

Heikki Pajunen (vas.) ja Janne Räsänen poseerasivat HIFK:n väreissä.

26.11. 13:17 | Päivitetty 26.11. 14:31

Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n omistajaportaassa on tapahtunut muutoksia. Seuran taustalle on löytynyt julkisen osakeannin kautta useita elinkeinoelämässä meritoituneita henkilöitä.

HIFK kertoi asiasta perjantaisessa tiedotustilaisuudessaan.

Uusina kasvoina seuran pääomistajiksi liittyvät Heikki Pajunen, Janne Räsänen, Mirka Lod, Heikki Lehmuskoski ja Jan Holst.

He sekä muut pienemmät sijoittajat muodostavat vastaperustetun Stadin Tähdet Oy Ab:n, jolle siirtyy enemmistöomistajuus seurasta.

Omistajaryhmän vetäjänä toimii konsultointiyritys Novetos Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja yrittäjänä työskentelevä Pajunen. Hän on entinen liigatason erotuomari.

”Olin kymmenen vuotta liigatuomarina ja kun lopetin sen homman, niin sellainen pieni kaiho jäi, että mikä olisi sopiva rooli jatkossa. Tämä tuntuu itselle sopivalta”, Pajunen kertoi tiedotustilaisuudessa.

”Siviilityössäni organisaatioiden kehittyminen ja ihmisten oppiminen on intohimoni, ja sitä totta kai tarvitaan myös, kun viedään HIFK:ta eteenpäin.”

Pajunen lupaili seuraan lisää sijoittajia myös jatkossa.

”Meillä on ollut kontakteja tosi paljon isompaankin porukkaan sijoittajia, joista on varmasti tulossa monia, monia vielä mukaan. Aikataulun vuoksi oli vain helpompi tehdä näin, että meillä on nyt tällainen ydinporukka, joka ottaa päävastuun, ja sitten jatkamme keskusteluja myöhemmin.”

Holst on Pajusen yhtiökumppani ja Novetos Oy:n toimitusjohtaja.

Paikalla tiedotustilaisuudessa oli myös tuotanto- ja työntekoyhtiö Pågå Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja yrittäjä Räsänen. Lod on puolestaan hänen yhtiökumppaninsa.

Räsäsen mukaan suurin syy jalkapalloseuraan sijoittamisen taustalla oli yhdessä tekeminen ja yhdessä oppiminen.

”Tilanne on haastava, mutta huomaan, että meitä koko HIFK-perhettä yhdistää se ajatus, että emme anna periksi”, hän lausui.

”Ensimmäisissä palavereissa oli myös kannattajien edustusta mukana, ja ne olivat aika maagisia hetkiä. Niiden neuvotteluiden jälkeen tuli vietettyä pitkiä öitä toimistolla, mutta itselle ainakin vahvistui, että tämä on kova juttu, että tässä meidän täytyy olla mukana.”

Viides sijoittaja Lehmuskoski toimii yrittäjänä ja startup-sijoittajana.

HIFK käynnisti julkisen osakeannin toukokuussa ja asetti tavoitteekseen 700 000 euroa.

HIFK halusi tulla muutoksen myötä jälleen seurayhteisönsä omistamaksi jalkapalloseuraksi. Osakeantiin pääsi mukaan kuka tahansa ostamalla vähintään kymmenen 30 euron arvoista osaketta. Toistaiseksi 9 000 osaketta on vielä merkittävänä.

Yhtiön enemmistöomistajiksi oli tavoitteena saada nimenomaan suomalainen sijoittajajoukko.

HIFK:n ja edellisen omistajan Lucas Chang Jinin yhteistyö kariutui syksyllä 2020. Jin ehti omistaa helsinkiläisseuran kahden vuoden ajan. HIFK pettyi kiinalaisen haluun investoida seuran toimintaan.

Lue lisää: Kiinalaisomistus Helsingin IFK:ssa päättyi nopeasti, Lucas Chang Jin jätti seuran: ”Aina sopu on helpompi kuin riita”

Vuodenvaihteesta lähtien HIFK Fotboll Ab -nimisen osakeyhtiön pääomistajana on toiminut jalkapalloseura HIFK Soccer rf 75 prosentin osuudella. Nyt tuo osuus pienenee kymmeneen prosenttiin.

Urheilullisella puolella HIFK:n Veikkausliiga-joukkue on esiintynyt viime vuosina odotuksiin nähden hyvin.

Päättyneellä kaudella HIFK sijoittui sarjassa kuudenneksi, mikä oli seuran paras sijoitus 50 vuoteen. Joukkuetta luotsannut Joaquin Gomez on kuitenkin siirtymässä ensi kaudeksi SJK:n peräsimeen. Gomezin korvaaja ei ole vielä tiedossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat