Junior Messias kantoi nuorena miehenä työkseen jääkaappeja, eikä uskonut jalkapallouraan: keskiviikkona hän iski tärkeän maalin Mestarien liigassa - Urheilu | HS.fi

Junior Messias kantoi nuorena miehenä työkseen jääkaappeja, eikä uskonut jalkapallo­uraan: keskiviikkona hän iski tärkeän maalin Mestarien liigassa

Junior Messias on noussut Italian viidenneltä sarjaportaalta Serie A:han.

Junior Messias tuuletti maaliaan keskiviikkoillan ottelussa.

25.11. 18:33

Junior Messias, 30, varmisti keskiviikkoiltana, että hänen tarinaansa kerrotaan jalkapallosta keskustelevissa pöydissä vielä moneen kertaan.

Hyökkäävän keskikenttä­pelaajan paikalla parhaiten viihtyvä Messias teki ottelun ainoan maalin, kun italialainen AC Milan voitti Mestarien liigan ottelussa espanjalaisen Atletico Madridin. Samalla milanolaisseuran jatkohaaveet pysyivät hengissä päätöskierrokselle, jossa sen tosin pitäisi voittaa puhtaalla pelillä B-lohkoa johtava Liverpool.

Mutta tarina ratkaisijan taustalla on se, mikä muistetaan. Esimerkiksi Goal-verkkosivusto kertoo, miten brasilialainen Messias tuli Italiaan vuonna 2011. Hän oli pelannut juniorivuotensa Cruzeirossa, mutta Italiassa leipä ei tullut pöytään jalkapalloa pelaamalla vaan toimittamalla kodinkoneliikkeen lähetyksiä, esimerkiksi jääkaappeja asiakkaille.

Football-Italia-sivusto siteerasi syyskuussa pelaajan ensimmäistä valmentajaa Ezio Rossia, jota haastateltiin Radio 24 -kanavalle. Tuohon aikaan Messias pelasi vain harrastuksenaan.

Rossi yritti houkutella pelaajaa aloittamaan jalkapallon ja lupasi auttaa hänet vähintään amatöörijoukkueeseen. Messias ei kuitenkaan halunnut jättää työtään eikä uskonut mahdollisuuksiinsa ammattilaisena, joten ensimmäiset suostuttelut päättyivät tuloksettomina.

Neljä kuukautta myöhemmin Rossista tuli viidennen sarjaportaan Casalen valmentaja. Messias oli jäänyt mieleen ja Rossi antoi hänelle ensimmäisen pelaajasopimuksen vuonna 2015.

"Onnistuimme saamaan hänelle viisumin, ja minun on kiitettävä seuraa, koska he antoivat minun tehdä sopimuksen pelaajalle, jota kukaan ei tuntenut. Hän palkkansa oli 1 500 euroa kuukaudessa ja siten hänen uransa alkoi”, Rossi kertoi.

Ensimmäisen sopimuksen jälkeen nousu kohti huippua tapahtui vuosi ja sarjaporras -tahdilla. Se näkyy Messiaan hinnassa: jalkapallosivusto Transfermarkt arvioi hänen nykyiseksi arvokseen viisi miljoonaa euroa.

Italian pääsarjassa Serie A:ssa Messias debytoi viime kaudella Crotonessa 29-vuotiaana. Yhdeksän pääsarjamaalin kauden jälkeen Crotone putosi, mutta Messias pääsi lainalle AC Milaniin. Tällä kaudella peliaikaa on tullut niukasti, sillä Messias oli päässyt kentälle vain kahdessa ottelussa ennen keskiviikkoa. Onnistuminen tärkeässä paikassa saattaa lisätä vastuuta jatkossa.

”Tämä on tärkein asia, joka minulle on tapahtunut tähän mennessä”, Messias sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Omistan maalini perheelleni ja kaikille, jotka uskoivat minuun.”

Mestarien liigan alkulohkojen viimeinen kierros pelataan 7. ja 8. joulukuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat