Kärpät otti revanssin HIFK:sta, maalivahtiin törmääminen aiheutti pitkän videotarkistuksen: ”Tilanne meni mielestäni sääntökirjan mukaan” - Urheilu | HS.fi

Kärpät otti revanssin HIFK:sta, maalivahtiin törmääminen aiheutti pitkän video­tarkistuksen: ”Tilanne meni mielestäni sääntö­kirjan mukaan”

Eetu Koivistoinen teki HIFK:n molemmat maalit. Toista edelsi Juha Jääskän törmäys maalivahtiin.

Mika Pyörälä teki ottelun voittomaalin.

27.11.2021 19:30

Kärppien ja HIFK:n tuplakohtaamisessa viikonloppuna molemmat ottelut päättyivät kotivoittoihin. HIFK vei perjantain ottelun Helsingissä, mutta lauantaina Oulussa Kärpät otti täyden pistepotin maalein 5–2.

Sekä Kärppien Saku Mäenalanen että HIFK:n Eetu Koivistoinen tekivät ottelussa kaksi maalia. Koivistoinen iski näin ollen molemmat helsinkiläisten osumat.

Jälkimmäinen Koivistoisen maali kavensi tilanteeksi 2–3. Tuomaristo tutkaili osumaa pitkään videolta, sillä maalin edestä luistellut Juha Jääskä törmäsi Kärppien maali­vahdin Stanislav Galimovin kanssa. Törmäys tapahtui maalivahdin alueen ulkopuolella, ja maali hyväksyttiin.

”Mielestäni jossain lukee, että jos veskari tulee ulos alueelta, on vastuussa itsestään. Tilanne meni mielestäni sääntökirjan mukaan, kun hän liukui ulos. Eri asia, jos olisi kolattu alueella”, Koivistoinen sanoi maalista.

Ottelun avausmaalin teki Kärppien Mäenalanen ajassa 11.14. Loput maalit syntyivät vasta kolmannessa erässä. HIFK:lla oli vaikeuksia luoda edes paikkoja kahden ensimmäisen erän aikana.

”Aika paljon jouduttiin puolustamaan pitkiäkin pätkiä. Siitä on raskasta enää lähteä hyökkäämään”, Koivistoinen sanoi.

Kärpät ei luovuttanut johtoasemaansa missään vaiheessa. Voittomaalin sai nimiinsä Mika Pyörälä. Viimeiset kaksi maalia oululaiset tekivät tyhjään maaliin, johon osuivat sekä Aku Räty että Jesse Koskenkorva.

”Emme saaneet parasta irti tänään. Jäi vähän vajaaksi, vaikka yritimme kolmannessa erässä kaikkemme. Aika huonosti pelasimme ilman maalivahtia, kun oli vielä hyvin kellossa aikaa. Emme olleet lähelläkään eilistä tasoa, ja Kärpät oli todella hyvä”, Koivistoinen tiivisti.

Keskushyökkääjä nautti kahdesta peräkkäisten päivien pelistä samaa joukkuetta vastaan.

”Se on makea asetelma. Vastustaja tulee tutuksi ja nousee tunnetta pintaan enemmän, kun on kaksi päivää samoja naamoja vastassa.”

HIFK pelaa vielä kolme seuraavaa otteluaankin vieraskaukalossa. Ensi viikolla vastassa ovat keskiviikkona Vaasan Sport ja lauantaina Rauman Lukko. Itsenäisyyspäivän jälkeisenä torstaina HIFK pelaa vielä TPS:ää vastaan Turussa ennen kuin seuraava kotiottelu on vuorossa 11. joulukuuta Jypiä vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat