Ruotsin voitto Helmareista oli esimakua siitä, mitä voi olla luvassa ensi kesän EM-turnauksessa - Urheilu | HS.fi

Ruotsin voitto Helmareista oli esimakua siitä, mitä voi olla luvassa ensi kesän EM-turnauksessa

Göteborgissa nähtiin eräänlainen versio siitä, mitä Huuhkajat koki Ranskaa vastaan MM-karsinnoissa. Kun maailmanluokan vastustaja halusi voittaa, lisää huippuluokan pelaajia lähetettiin kentälle voittamaan, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Ruotsi piti palloa valtaosan ajasta, ja Suomi pyristeli vastaan. Ruotsin Olivia Schough ohittamassa Emma Koivistoa.

25.11. 22:09

Göteborg

Tulokset kertovat lopulta kaiken raa’alla tavalla. Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on pelannut MM-karsinnoissa nyt neljä ottelua, joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi.

Torstaina Suomen voittanut Ruotsi on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua maalierolla 8–1. Suomen Linda Sällström on tehnyt toistaiseksi ainoan Ruotsin päästämän maalin.

Suomelle tasapelikin huippujoukkue Ruotsia vastaan olisi ollut yllätystulos. Ei se kovin kaukana ollut, mutta Ruotsi vyörytti lopulta riittävän määrän hyökkäyksiä Suomen päätyyn, jotta se sai ansaitsemansa voiton. Suomelle piste olisi paikannut hieman Irlannille kärsityn kotitappion aiheuttamaa vahinkoa.

Helmarien esitys oli melko hyvä, mutta fyysisesti Suomi jäi jälkeen toisella jaksolla, ja pari hävittyä kaksinkamppailua johti takaiskumaaleihin.

Ongelmana on tietenkin Suomen pelaajamateriaalin riittämättömyys Ruotsin kaltaista vastustajaa vastaan. Päävalmentaja Anna Signeul ei selvästikään usko, että penkiltä löytyisi apuja. Niin usein hän panttaa vaihtoja viimeiseen asti.

Göteborgissa nähtiin eräänlainen versio siitä, mitä Suomen miesten maajoukkue koki Ranskaa vastaan MM-karsinnoissa. Kun maailmanluokan vastustaja halusi voittaa ottelun, lähetti se lisää huippuluokan pelaajia kentälle, ja heidän avullaan voitto lopulta tuli.

Torstain ottelu oli esimakua siitä, mitä on todennäköisesti luvassa ensi kesän EM-turnauksessa. Vastassa on ylivoimaisia vastustajia, joita vastaan Suomi pyristelee ja tekee parhaansa, mutta lopputulos alkulohkossa voi olla kolme kertaa enemmän tai vähemmän katkera tappio.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat