Ruotsi kuritti Susijengiä MM-karsinnoissa: ”Peli meni osaltamme ikävä kyllä niin kuin pelkäsimme sen pahimmassa tapauksessa menevän” - Urheilu | HS.fi

Ruotsi kuritti Susijengiä MM-karsinnoissa: ”Peli meni osaltamme ikävä kyllä niin kuin pelkäsimme sen pahimmassa tapauksessa menevän”

Suomi ei onnistunut yhdessäkään kolmen pisteen heitossa avauspuoliskolla.

Mikael Jantunen pelasi Suomen avausviisikossa Ruotsia vastaan.

25.11. 22:47 | Päivitetty 26.11. 9:08

Suomen miesten koripallomaajoukkue avasi MM-karsintansa tappiolla Ruotsille. Tukholmassa pelattu ottelu päättyi Ruotsin 72–62-voittoon.

Avauspuoliaika oli Susijengiltä tahmea. Pisteitä syntyi vain 19, eikä kolmen pisteen heitoista yksikään uponnut koriin, vaikka yrityksiä oli 16. Ensimmäisen kolmosen Suomi sai tehtyä 22. yrityksellä kolmannen neljänneksen puolivälissä, kun Shawn Huff onnistui.

Koko ottelussa Suomi sai lopulta sisään kahdeksan kolmosta 36 yrityksestä.

Suomen tehokkain pelaaja oli 12 pistettä upottanut Sasu Salin, joka urakoi suomalaisista ottelussa eniten Mikael Jantusen ohella. Molempien peliaika oli yli 28 minuuttia. Jantunen teki kymmenen pistettä ja oli toiseksi tehokkain susijengiläinen yhdessä samat pisteet tehneen Edon Maxhunin kanssa.

Ruotsin Ludwig Håkanson oli ottelun tehokkain 20 pisteellään.

”Tämä peli meni meidän osaltamme ikävä kyllä niin kuin pelkäsimme sen pahimmassa tapauksessa menevän”, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann harmitteli Koripalloliiton tiedotteessa.

”Emme päässeet oikein rytmiin. Heittopelimme ei ollut erityisen hyvää ensimmäisellä puoliskolla emmekä olleet puolustuksessakaan terävimmillämme. Tämä tosin pitkälti johtui siitä, että Ruotsi pelasi erittäin hyvin.”

MM-karsinta jatkuu Suomen osalta sunnuntaina, kun Espoossa vastaan tulee Kroatia. Lisäksi lohkossa pelaa Slovenia.

Lohkossa pelataan kaksi kertaa kaikkia vastustajia vastaan, ja kolme parasta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Sunnuntain jälkeen pelejä jatketaan ensi vuoden puolella.

Seuraavassa karsintavaiheessa kahden lohkon jatkajista tehdään kuuden joukkueen lohko siten, että ensimmäisen vaiheen pisteet tulevat mukaan. MM-kisoihin pääsee näistä lohkoista kolme parasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat