Ruotsissa hehkutetaan Susijengin kaatamista – myös valmentaja Mikko Larkaksen pelaajilleen antama hiusten ”föönaus” sai huomiota - Urheilu | HS.fi

Ruotsissa hehkutetaan Susijengin kaatamista – myös valmentaja Mikko Larkaksen pelaajilleen antama hiusten ”föönaus” sai huomiota

Suomi löysi hyökkäysrytminsä vasta neljännellä jaksolla ja se oli liian myöhäistä.

Sasu Salin ei kyennyt pysäyttämään Viktor Gaddeforsia torstain MM-karsintaottelussa.

26.11. 10:25 | Päivitetty 26.11. 11:04

Suomen koripallomaajoukkueen nihkeä esitys ja valmennuksen reaktiot MM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan ovat herättäneet huomiota.

Ruotsi kukisti Suomen Tukholman Avicii-areenalla pelatussa ottelussa pistein 72–62. Susijengin peli oli pääosin erittäin tuskaista, vaikka viimeisellä neljänneksellä Suomi nousikin parhaimmillaan viiden pisteen päähän Sasu Salinin upotettua kolmosen.

Ruotsin paras pistemies Ludwig Håkansson vastasi kuitenkin kolmosella ja korilleajolla ja ero oli taas kymmenessä pisteessä.

Ensimmäisellä jaksolla Suomi sai aikaiseksi vain 19 pistettä heittojen kolistessa renkaisiin.

Kolmannella jaksolla Ruotsin johto oli suurimmallaan 15 pistettä ja kuusi minuuttia ennen pelinloppua Ruotsi johti peräti 17 pisteellä (58–41).

Kolmannella neljänneksellä Ruotsin johtaessa ottelua 40–25 Suomen valmentaja Mikko Larkas otti herättelyssä kaikki keinot käyttöön.

Tv-kuvissa näkyi kuinka Larkas huusi aikalisällä joukkueelleen pää punaisena yksinkertaista viestiä ja kehotti pelaajiaan ajamaan korille, repimään ja hankkimaan vapaaheittoja.

Aftonbladet kuvasi toimintaa ”kunnon hiustenkuivaukseksi” eli föönaukseksi: metodiksi, jossa valmentaja huutaa viestinsä pelaajilleen lähietäisyydeltä sellaisella volyymilla, että hiuksetkin kuivuvat ilmavirran voimasta.

Susijengin kaataminen oli herkkua Ruotsille. Ruotsin koripalloliitto kuvaili verkkosivuillaan julkaisemansa juttunsa otsikossa voittoa sensaatioksi tai vähintäänkin jytkyksi.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann harmitteli joukkueensa heikkoa heittopeliä. Suomi upotti ensimmäisen kolmen pisteen heittonsa vasta 22. yrittämällä, kun Shawn Huff kavensi tilanteeksi 40–28 pian Larkaksen pitämän aikalisän jälkeen.

Suomi löysi hyökkäysrytminsä vasta neljännellä jaksolla ja se oli liian myöhäistä.

”Puolustimme hyvin kolmen pisteen linjaa. Mutta totta kai meillä oli myös tuuria”, Ruotsin valmennusryhmään kuuluva Mikko Riipinen sanoi Ruotsin koripalloliiton tiedotteessa.

”Tässä pelissä ei ollut kyse taktiikasta, vaan taisteluhengestä”, kommentoi puolestaan valmentaja Ludwig Degernäs.

Suomen seuraava MM-karsintaottelu on sunnuntaina Espoossa Kroatiaa vastaan.

Lue lisää: Ruotsi kuritti Susijengiä MM-karsinnoissa: ”Peli meni osaltamme ikävä kyllä niin kuin pelkäsimme sen pahimmassa tapauksessa menevän”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat