Joni Mäki toipui jäätikköleirin aiheuttamasta väsymyksestä ja rynni ”pelintekijänä” ensimmäisen kerran sprinttifinaaliin - Urheilu | HS.fi

Joni Mäki toipui jäätikkö­leirin aiheuttamasta väsymyksestä ja rynni ”pelintekijänä” ensimmäisen kerran sprintti­finaaliin

”Hyvä, että jaksoin lenkillä käydä”, Mäki luonnehti parin viikon takaista tilannettaan.

Joni Mäki yksi ensimmäisen kerran maailmancupin sprintin finaaliin.

26.11.2021 18:06

Ruka

Hiihtomaajoukkueen jäätikköleiri lokakuussa oli viime talven MM-mitalistille Joni Mäelle niin kuormittava kokemus, että siitä palautuminen otti koville.

Mäki aloitti kilpailukautensa vasta viime viikonloppuna Taivalkosken Suomen cupissa käytyään sitä ennen keräämässä voimiaan rauhallisella harjoittelulla Levillä.

”En olisi uskonut tähän pari viikkoa sitten. Hyvä, että jaksoin lenkillä käydä. Kyllä tämä on enemmän kuin positiivinen yllätys”, 26-vuotias Mäki myhäili perjantaina Rukan hiihtostadionilla.

Mäki saavutti maailmancupin avanneessa sprintissä (p) vihdoin uransa ensimmäisen finaalipaikan oltuaan aiemmin välierissä kuusi kertaa ja Rukallakin kahdesti.

”Finaalipaikkaa on aika pitkään saalistettu. Kun se nyt tuli ja vielä täällä Rukalla, niin mikä sen maukkaampaa.”

Mäki voitti vakuuttavilla suorituksilla puolivälieränsä ja välieränsä.

”Oli yllättävän herkkä jalka. En olisi karsinnan jälkeen uskonut. Mukava olla pelintekijä eikä mennä virran mukana. Pystyy tekemään omia ratkaisuja”, sanoi Mäki, joka finaalissa jäi viimeiseksi ja sijoittui kilpailussa siis kuudenneksi.

Kisan yllätysvoittaja oli Venäjän 22-vuotias Aleksandr Terentjev, joka on nuorten maailmanmestari. Aiemmin hän oli sijoittunut maailmancupissa parhaimmillaan kahdeksanneksi.

Yllätys oli se, että Terentjev pystyi ohittamaan lopun nousussa lajin mahtimiehen, Norjan Johannes Høsflot Klæbon, joka aloitti kilpailukautensa vasta Rukalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat