Joe Bidenin pojantytär Maisy, 20, esiintyi HIFK:n pelipaidassa: ”Mukava nähdä punaista väriä toisella puolella Atlanttiakin” - Urheilu | HS.fi

Joe Bidenin pojantytär Maisy, 20, esiintyi HIFK:n pelipaidassa: ”Mukava nähdä punaista väriä toisella puolella Atlanttiakin”

Paita on mahdollisesti peräisin keväältä 2011, jolloin Biden kävi varapresidenttinä valtiovierailulla Suomessa.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin (keskellä) pojantytär Maisy Biden edusti perjantaina jääkiekon Liigaa pelaavan HIFK:n pelipaidassa.

27.11.2021 11:25

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin 20-vuotias pojantytär Maisy Biden esiintyi kiitospäivään liittyvissä juhlallisuuksissa jääkiekon Liigaa pelaavan HIFK:n pelipaidassa.

Asia käy ilmi AFP:n ja Reutersin kuvista. Uutistoimistojen välittämät kuvat otettiin perjantaina Nantucketin saarella Massachusettsissa. Bidenit viettävät Nantucketissa kiitospäivän viikonloppua.

”Mukava nähdä punaista väriä toisella puolella Atlanttiakin”, IFK:n viestintäpäällikkö Petteri Linnavalli iloitsee.

Maisy Bidenin yllä oleva HIFK:n paita on peräisin vuosikymmenen takaa. HIFK:n pelipaidoissa oli Koff Lite -oluen logo kahden kauden ajan 2009–2011.

Joe Biden kävi Suomessa valtiovierailulla maaliskuussa 2011. Tuolloin Yhdysvaltain varapresidenttinä toimineen Bidenin matkaseurana olivat vaimo Jill Biden ja pojantytär Finnegan Biden, joka on Maisy Bidenin isosisko.

”Kaivelimme nopeasti toimiston porukan muistilokeroita, ja se näyttäisi mainosten perusteella tosiaan olevan mestaruuskauden 2011 paita”, Linnavalli vahvistaa HS:lle.

Maisy Bidenin käyttämä HIFK-paita on mainosten perusteella vuosikymmenen takaa. Joe Biden kävi Helsingissä valtiovierailulla maaliskuussa 2011. Hänellä oli mukanaan Maisy Bidenin isosisko Finnegan Biden.

Maisy Bidenin käyttämässä paidassa ei ole pelinumeroa ja se on niin sanottu fanipaita, joka poikkeaa muun muassa materiaaliltaan pelaajien käyttämistä paidoista.

Bidenit saapuivat Suomeen kaksipäiväiselle vierailulle maanantaina 7. maaliskuuta.

HIFK kohtasi seuraavana päivänä runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Turun Palloseuran, mutta on epävarmaa, todistiko seurue IFK:n 2–1-voittoa paikan päällä.

”IFK ei ole silloin sen valtiovierailun aikana lahjoittanut meidän muistikuvien mukaan paitaa”, Linnavalli kertoo.

Vuosien varrella IFK on kuitenkin lahjoittanut paitoja esimerkiksi rockyhtye Status Quon kitaristille Rick Parfittille sekä Yhdysvaltain puolustusvoimain komentajalle.

Parfitt esiintyi jo 1980-luvulla IFK:n valkoisessa pelipaidassa, joka oli aikanaan lähtenyt hänen matkaansa seuran kotihallin kuivauskaapista.

”Sitten kun he tulivat joskus kahdeksan vuotta sitten keikalle Suomeen, lahjoitimme hänelle uuden pelipaidan”, Linnavalli kertoo.

Maisy Biden seurasi jouluvalojen sytyttämistä yhdessä pikkuveljensä Beau Jr:n kanssa.

Linnavalli muistelee nähneensä IFK-paidan myös urheilujoukkueiden paitoja keräilevän pohjoisamerikkalaisen elokuvaohjaajan päällä.

"Punainen perhe on näköjään hyvin laaja. Siihen kuuluu muusikoita, elokuvaohjaajia ja kuuluisien poliitikkojen sukulaisia”, hän sanoo.

”Selvästikin ymmärtävät hyvän päälle.”

HIFK kaatoi perjantaina Kärpät, ja Maisy Bidenilla oli toinenkin syy tuulettaa. Hän nosti kätensä ylös, kun joulukuusen valot sytytettiin Nantucketissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat