Nähdäänkö VW formularadoilla vuonna 2026? Asiantuntija uskoo, ettei talli tuhlaisi aikaansa ellei olisi tosissaan kiinnostunut - Urheilu | HS.fi

Nähdäänkö VW formula­radoilla vuonna 2026? Asian­tuntija uskoo, ettei talli tuhlaisi aikaansa ellei olisi tosissaan kiinnostunut

Volkswagen-konserni saatetaan nähdä autourheilun kuninkuusluokassa, kun nykyinen moottorisopimuskausi päättyy.

VW-konsernin uskotaan lähtevän formula ykkösiin moottorinvalmistajaksi joko Audin tai Porschen brändillä.

27.11.2021 17:19

Huhut saksalaisen Volkswagen-autojätin osallistumisesta formula ykkösten MM-sarjaan ovat saaneet lisää ilmaa siipiensä alle syksyn aikana.

Jo marraskuun alussa kerrottiin, että Volkswagen Groupin omistamat automerkit Audi ja Porsche tekisivät formulapäätöksensä mahdollisesti loppuvuoden aikana.

Porschen moottoriurheilupuolen varapuheenjohtajan Thomas Laudenbachin mukaan edellytykset päästä F1-sarjaan ovat toteutumassa, mutta päätös ei voi odottaa liikaa.

Audi tai Porsche eivät esiintyisi autourheilun kuninkuusluokassa omana tallinaan, vaan VW-konserni lähtisi Audin tai Porschen brändillä moottorinvalmistajaksi.

Uusi moottorisopimuskausi alkaa kaudesta 2026, ja molempien merkkien johtoporras on käynyt korkean tason keskusteluja F1-sarjan avainhenkilöiden kanssa.

”En usko, että he tuhlaavat aikaansa käymällä näissä kokouksissa, jos he eivät olisi tosissaan”, Williams-tallin toimitusjohtaja ja saksalainen autourheiluvaikuttaja Jost Capito kertoo Autosportin ja Motorsportin lauantaina julkaisemassa haastattelussa.

Capito uskoo VW-konsernin päätöksen olevan kiinni siitä, millaiseksi moottoreihin liittyvät säännöt ja määräykset lopulta muodostuvat.

VW-konsernista on puhuttu mahdollisena kumppanina Red Bullille, joka valmistaa ensi kaudesta alkaen omat moottorinsa. Brittitalli McLaren puolestaan ehti jo kiistää tiedot, jonka mukaan Audi olisi ostanut sen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat