Therese Johaug sai revanssin Frida Karlssonista ja varmistuksen kunnostaan - Urheilu | HS.fi

Therese Johaug sai revanssin Frida Karlssonista ja varmistuksen kunnostaan

Pärmäkoski jäi vain 0,4 sekuntia palkintosijasta ja odotteli kylmässä jo kotisaunaan pääsyä.

Therese Johaug oli monen muun hiihtäjän tavoin suojannut kasvojaan teipillä.

28.11.2021 15:26 | Päivitetty 28.11.2021 19:08

Ruka

Norjalaistähti Therese Johaug palasi sunnuntaina voittajaksi hiihdon maailmancupissa, sillä hän nousi kakkossijalta voittoon Rukan takaa-ajokilpailussa.

Johaug ohitti lauantain voittajan Ruotsin Frida Karlssonin noin kuuden kilometrin kohdalla ja tuli maaliin 7,8 sekuntia ennen Karlssonia.

Johaugin voitto oli Norjan ainoa Rukan kuudessa maastohiihdon kilpailussa. Yleensä norjalaiset ovat vieneet vähintään puolet voitoista.

”Olen todella iloinen, että lähdin tänään ladulle”, Johaug sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa maalialueella.

Kilpailuun valmistautuminen muuttui kimurantiksi, koska aamupäivälle aiottu kilpailu oli ensin vaarassa pakkasen takia, mutta sentään hiihdettiin iltapäivällä. Johaug arveli, että kisa kuitenkin varmisti kunnon kovuuden. Eilinen kakkossija oli aiheuttanut pientä epävarmuutta.

Krista Pärmäkoski hiihti valtaosan matkaa kärkikaksikon takana viiden naisen ryhmässä. Lopussa porukan vahvin oli Norjan Heidi Weng, joka hiihti kolmanneksi.

”Asumme täällä Heidin kanssa samassa asunnossa, joten hienoa, että hänkin ylsi palkintosijalle”, Johaug sanoi.

Eilisestä sijalla parantanut Pärmäkoski oli kisan neljäs, kun maalikameran kuvan tarkastaminen varmisti hänen sijoituksensa. Tiukassa loppuvenytyksessä taakse jäi Yhdysvaltain Rosie Brennan.

”Ihan ok kiri lähti, mutta Heidi kampesi vähän kovempaa. Päällitasaisella minulla kanttasi jalka. Mietin matkan varrella, miten jaksan vielä kaksi kierrosta”, Pärmäkoski tuumi vauhdikkaan kilpailun päätteeksi.

Parin viikon kuluttua 31 vuotta täyttävälle Pärmäkoskelle Kuusamon hiihdot olivat lupaava kauden avaus. Viime kaudella hän hiihti cupissa parhaimmillaan viidenneksi henkilökohtaisilla matkoilla. Tänään palkintosija jäi vain 0,4 sekunnin päähän.

”Viikonlopun paras kisa minulta ja parasta hiihtoa. Oli vielä enemmän päällä kuin eilen, mutta eipähän tullut kylmä”, Pärmäkoski sanoi.

”Jos olisi pitänyt kilpailla aamulla, olisin jättänyt väliin. Silloin oli 24 pakkasta. Ihmettelin hiihdetäänkö, mutta nyt oli aavistuksen lämpimämpi. Katsoin sarjoja ja kävin syömässä”, hän avasi ajanviettoaan ennen myöhennettyä kisaa.

Kerttu Niskanen tuli pakkaskisasta maaliin yhdeksäntenä. Muut suomalaiset eivät yltäneet maailmancupin pisteille, sillä Eveliina Piippo oli 33:s ja Anni Alakoski 36:s. Anne Kyllönen keskeytti.

Kilpailusta jäi pois 13 hiihtäjää, muun muassa Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu ja Vilma Nissinen.

Pärmäkoski kertoi hengittävänsä höyryä, että toipuu kilpailusta. Muutakin ”sulattelua” on luvassa.

”Puoliso laittaa saunan lämpiämään. Ehtii lämmitä hyvin, kun on kuuden tunnin ajomatka kotiin”, Pärmäkoski viittasi hänen ja aviomies Tommi Pärmäkosken Kuortaneelle valmistuneeseen omakotitaloon.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat