Ni Xialian voitti pöytätenniksen MM-pronssia 58-vuotiaana - Urheilu | HS.fi

58-vuotias ihmenainen Ni Xialian voitti MM-pronssia pöytätenniksessä – edellisestä mitalista kului 36 vuotta

Ni Xialian ylsi mitaleille 22. MM-turnauksessaan.

Ni Xialian (vas.) ja Sarah De Nutte tekivät urheiluhistoriaa.

29.11.2021 14:35 | Päivitetty 29.11.2021 20:49

Luxemburgia edustava Ni Xialian venyi huimaan saavutukseen pöytätenniksessä, kun hän ylsi Houstonissa pelatussa naisten nelinpelin MM-turnauksessa mitaleille 58-vuotiaana. Asiasta uutisoi Olympics.com.

MM-mitali on Kiinassa syntyneelle Nille jo hänen uransa viides. Edellisestä palkintopallisijasta ehti kuitenkin kulua peräti 36 vuotta.

Vuonna 1985 Ni otti hopeaa naisten nelinpelissä ja 1983 hän nappasi MM-näyttämöltä kaksi kultaa ja yhden pronssin. Vuonna 1991 Ni hankki Luxemburgin kansalaisuuden.

Konkaripelaaja osallistui MM-kisoihin jo 22. kertaa. Hän selvitti tiensä myös Tokion olympialaisiin, joissa hänestä tuli kaikkien aikojen vanhin pöytätenniksen pelaaja.

Lue lisää: Vuoden 1983 pöytätenniksen maailmanmestari Ni Xialian, 55, varmisti historiallisen paikkansa Tokion olympialaisiin

Nin parina MM-turnauksessa pelasi luxemburgilainen Sarah De Nutte, 29.

Kaksikko hävisi välierissä Kiinan Manyu Wangille ja Yingsha Sunille, jotka olivat mukana voittamassa Kiinalle pöytätenniksen joukkuekultaa Tokiossa. Pronssimitalit myönnettiin molemmille välierissä pudonneille joukkueille.

”Alussa halusimme vain taistella niin pitkälle kuin pystymme, mutta nyt olemme jo tehneet luxemburgilaista urheiluhistoriaa. Se on meille valtava kunnia”, Ni hehkutti turnauksen jälkeen.

Oikaisu 29.11.2021 kello 20.47: Ni Xialianin edellisestä mitalista kului 36 vuotta, ei 26 kuten otsikossa ja tekstissä ensin virheellisesti väitettiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat