Saudi-Arabia houkuttelee jälleen huippugolfaajia isolla rahalla – helmikuussa pelataan viiden miljoonan dollarin turnaus - Urheilu | HS.fi

Saudi-Arabia houkuttelee jälleen huippugolfaajia isolla rahalla – helmikuussa pelataan viiden miljoonan dollarin turnaus

Yhdysvaltojen ammattilaiskiertue ja Euroopan pääkiertue ovat suhtautuneet varauksella Saudi-Arabiassa pelattaviin rahakisoihin.

Dustin Johnson on voittanut kaksi edellistä Saudi-Arabiassa pelattua golfin kutsuturnausta.

29.11.2021 19:50

Maailman golfhuiput pelaavat jälleen isosta rahasta ensi helmikuussa Saudi-Arabiassa järjestettävässä kutsuturnauksessa.

Palkintopotissa on viisi miljoonaa dollaria, noin 4,5 miljoonaa euroa. Kilpailun järjestävä taho Golf Saudi ilmoitti maanantaina, että Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Bubba Watson, Phil Mickelson ja Sergio Garcia ovat vahvistaneet osanottonsa.

Muita ilmoittautuneita ovat muun muassa Lee Westwood, Jason Dufner, Tommy Fleetwood ja Xander Schauffele.

Saudi International -niminen kutsuturnaus pelataan lähellä Jeddaa 3.–6. helmikuuta. Johnson voitti saman kilpailun vuosina 2019 ja 2021.

Yhdysvaltojen ammattilaiskiertue US PGA Tour ja Euroopan pääkiertue European Tour ovat suhtautuneet varauksella Saudi-Arabiassa pelattaviin rahakisoihin. Pelkona on, että amerikkalaiset ja eurooppalaiset huiput jättävät väliin niiden kilpailuja.

Golf Saudi solmi äskettäin 200 miljoonan dollarin investointisopimuksen australialaisen Greg Normanin ja hänen saudiarabialasten tukijoidensa kanssa.

Norman on entinen huippupelaaja, joka toimii nykyään kenttien suunnittelijana ja liikemiehenä.

Golf Saudin ja Saudi-Arabian golfliiton toimitusjohtaja ja varapuheenjohtaja Majed Al-Sorour sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että golfissa on vielä paljon hyödyntämättömiä voimavaroja.

”Emme anna ulkoisten äänien [PGA ja European Tour] häiritä pitkän aikavälin tavoitteittamme. Lajin kannalta on tärkeää, että kilpailu pysyy terveenä”, Al-Sorour sanoi.

Saudi-Arabia on satsannut voimakkaasti erilaisiin urheilutapahtumiin viime vuosina.

Ensi viikonloppuna maassa ajetaan formula ykkösten kauden viimeistä edellinen MM-osakilpailu uudella moottoriradalla Jeddah Corniche Circuitilla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat