Lauri Markkanen heitti kauden ennätyspisteensä: ”Meidän piti vain antaa pallo hänelle” - Urheilu | HS.fi

Lauri Markkanen heitti kauden ennätyspisteensä: ”Meidän piti vain antaa pallo hänelle”

Markkanen keräsi ottelussa 24 pistettä.

Dallas Mavericksin Kristaps Porzingisin onnistui estää Cleveland Cavaliersin Jarrett Allenin korintekoyritys ottelun ensimmäisellä neljänneksellä.

30.11.2021 6:21 | Päivitetty 30.11.2021 10:18

Cleveland Cavaliers jatkoi alkukauden ennakkoluulottomia otteitaan koripallon NBA-liigassa, kun joukkue haki messevän vierasvoiton länsilohkon Dallas Mavericksista pistein 114–96.

Cavaliersin Lauri Markkanen oli jälleen kentän parhaimmistoa, sillä suomalaishyökkääjä heitti kauden ennätyssaldonsa 24 pistettä ja rohmusi lisäksi kahdeksan levypalloa.

Alkukaudella kolmen pisteen heitoissaan takerrellut Markkanen onnistui Dallasissa kaaren takaa, sillä suomalainen onnistui yhdeksästä kaukoheittoyrityksestään viidessä. Koko Cavaliersin kolmossaldo oli 10/19.

Clevelandin sentteri Jarrett Allen oli pelin ykköspistemies 28 pisteellään ja 14 levypallollaan.

Markkanen oli ottelun kolmanneksi tehokkain ja joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja.

Markkasen heitot onnistuivat 60 prosentin varmuudella. Hän onnistui kolmen pisteen heitoissa viidesti yhdeksästä yrityksestä.

Levypalloja Markkanen otti kahdeksan. Avauskokoonpanossa ollut suomalainen uurasti parketilla yli 33 minuuttia.

Dallasin tähtipelaaja Luka Doncic heitti ottelussa 25 pistettä, mutta joutui kertaalleen katsomaan voimattomana, kun Markkanen kiersi hänet päätyrajan puolelta ja donkkasi pallon voimalla koriin.

Dallasin slovenialaistähti Luka Doncic teki tripla-tuplan (25 pistettä, 10 levypalloa ja 10 syöttöä), mutta muun Mavericks-miehistön tulituki jäi vähäiseksi.

Markkanen hehkutti ottelun jälkeen joukkueensa puolustusasennetta.

"Olemme aina puhuneet tässä joukkueessa, miten puolustuksemme johtaa hyökkäykseen. Saimme (puolustuksessa) hyviä stoppeja ja siten helppoja koreja suunnanmuutoksista. Kun yhden pelaajan heitot uppoavat, se johtaa myös muiden pelaajien onnistumiseen. Tämä oli vahva joukkuesuoritus”, Markkanen sanoi Bally Sports Clevelandin tv-haastattelussa.

NBA-uransa ennätyspisteet tehnyt Allen, 23, suitsutti Markkasen virettä ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Markkanen iski päätösneljänneksellä 11 pistettä.

”Meidän piti vain antaa pallo hänelle. Kun hän heitti, lähdin vain juoksemaan puolustuspäähän, koska tiesin, että pallo menee sisään.”

Nuorekas Cleveland käänsi ottelussa kauden voittoprosenttinsa yli 50:een, sillä joukkue on nyt voittanut 11 ottelua ja hävinnyt kymmenen.

Itälohkon tasaisessa keskikastissa yhdeksännellä sijalla oleva Cavaliers on osoittanut kamppailevansa pudotuspelipaikasta tosissaan, kun runkosarjaa on takana noin neljännes.

Markkasen joukkue kohtaa tällä viikolla vielä liigan kärkipuoliskoon kuuluvat Miami Heatin, Washington Wizardsin ja Utah Jazzin.

Koko pelin tehokkain oli Clevelandin Jarrett Allen 28 pisteellä. Pelin toisiksi tehokkain oli Dallasin slovenialaisvahvistus Luka Doncic, joka teki 25 pistettä.

Markkanen oli vauhdissa myös Clevelandin aiemmassa kohtaamisessa, jossa se päihitti Orlando Magicin luvuin 105–92. Markkanen takoi kohtaamisessa 20 pistettä. Samalla Cavaliers katkaisi viiden ottelun tappioputkensa. Sillä on nyt kirjattuna kaksi voittoa peräkkäin.

Aiemmin marraskuussa Markkanen oli ollut sivussa NBA:n koronaprotokollan takia.

Cleveland on voittanut kauden 21 ottelusta 11.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat