Tällaista mailaa ei ole ennen nähty: Ruotsalainen pöytätennissensaatio herätti ihmetystä ja teki historiaa - Urheilu | HS.fi

Tällaista mailaa ei ole ennen nähty: Ruotsalainen pöytätennis­sensaatio herätti ihmetystä ja teki historiaa

Truls Möregårdh otti MM-hopeaa Houstonissa pelatussa turnauksessa.

Truls Möregårdh otti sensaatiomaisesti MM-hopeaa.

30.11.2021 10:11 | Päivitetty 30.11.2021 11:38

Ruotsin Truls Möregårdh, 19, otti sensaatiomaisesti pöytätenniksen MM-hopeaa Houstonissa Yhdysvalloissa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Hopean lisäksi turnauksessa säväytti Möregårdhin täysin ennennäkemätön maila.

Möregårdh hävisi finaalissa maailmanlistan ykköselle, Kiinan Fan Zhendongille suoraan erin 0–4.

Möregårdh oli ennen turnausta maailmanlistalla vasta sijalla 77, eli vain kaksi pykälää Suomen Benedek Olahin yläpuolella. Möregårdh tekikin pingishistoriaa olemalla kaikkien aikojen huonoiten rankattu MM-finalisti.

Se ei kuitenkaan menoa haitannut, kun ruotsalaisteini paineli loppuotteluun. Selvä tappio ei saanut painettua Möregårdhin mielialaa.

”En hävinnyt kultaa, voitin hopean”, hän totesi Aftonbladetille.

Loisto-otteidensa lisäksi Möregårdh herätti ihmetystä turnauksessa pelaamalla kuusikulmaisella mailalla.

Normaalisti mailat ovat pyöreitä, mutta mailanvalmistaja Stiga oli kehittänyt uuden mailan, joka esiteltiin muutama viikko sitten ja suurelle yleisölle kunnolla vasta MM-kisoissa.

”Olemme hakeneet patenttia mailalle ja tehneet paljon työtä, jotta kuvia mailasta ei vuotaisi julki”, kertoo Stigan tuotepäällikkö Filip Wirström Aftonbladetille.

Hän kertoo, että alkuperäinen idea on kahden vuoden takaa, ja kehitystyötä on tehty salassa siitä lähtien.

”Se tuntui alussa hullulta, koska pitäähän pingismailan olla pyöreä. Aika nopeasti näimme kuitenkin, että maila on paitsi siistin näköinen, niin siitä saa myös etua.”

Wirström sanoo, että uuden muodon ansiosta optimaalinen osuma-alue mailan yläosassa kasvaa, kun mailan saa vietyä lähemmäs pöytää.

”Palautuksessa ja syötössä oikea kulma on todella tärkeä oikean kierteen saamiseksi. Tällä mailalla se on helpompaa kuin pyöreällä.”

Pingismailan kokoa tai muotoa ei ole määritelty säännöissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat