Naisten MM-karsinnoissa historian pahimmat murskajaiset, ottelu päättyi 20–0: ”Tämä ei ole hyväksi kenellekään” - Urheilu | HS.fi

Naisten MM-karsinnoissa historian pahimmat murskajaiset, ottelu päättyi 20–0: ”Tämä ei ole hyväksi kenellekään”

Neljä pelaajaa teki hattutempun, kun Englanti ryöpytti Latviaa MM-karsintaottelussa.

Latvian Viktorija Zaicikova (8) and Erika Gricijenko (17) joutuivat elämänsä pyöritykseen.

1.12.2021 8:20

Englannin naisten jalkapallomaajoukkue otti historiansa suuri­numeroisimman voiton kukistamalla Latvian MM-karsinnoissa 20–0.

Edellinen ennätys, 13–0-voitto Unkarista vuonna 2005, murskautui seitsemällä maalilla.

Neljä Englannin pelaajaa teki tiistai-illan ottelussa hattutempun. Lauren Hemp ampui neljä maalia ja Ellen White, Bethany Mead ja Alessia Russo laukoivat kolme maalia naiseen.

Whitesta tuli samalla maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä 48 osumallaan.

Latvia ei saanut ottelussa ainuttakaan maalintekoyritystä, kun taas Englannille laukauksia kertyi 58. Myös joukkueiden edellinen kohtaaminen karsintalohkossa päättyi murskalukemiin 0–10.

Englannin päävalmentaja Sarina Wiegman kysyi ottelun jälkeen, voitaisiinko heikommille maille järjestää alkukarsinnat ennen varsinaisia karsintoja.

”Totta kai haluaisimme kilpailullisia otteluita, mutta nämä eivät ole sellaisia. Kaikissa maissa halutaan kehittää naisten jalkapalloa, eikä ole hyvä, että lukemat ovat tällaisia. Tiedän, että Uefa ja Fifa ovat panneet tämän merkille, ja hyvä niin, sillä 20–0 ei ole hyväksi kenellekään”, Wiegman latasi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat