Suomi karisti kotikisojen apinat jo parissa minuutissa, päävalmentaja hekumoi jo Ruotsi-ottelua: ”Katsotaan, kuinka kovia me ollaan” - Urheilu | HS.fi

Suomi karisti kotikisojen apinat jo parissa minuutissa, pää­valmentaja hekumoi jo Ruotsi-ottelua: ”Katsotaan, kuinka kovia me ollaan”

Suomi kukisti Tanskan MM-salibandyn avausottelussaan Helsingin jäähallissa maalein 7–0. Lauantaina vastassa on kovaa kuntoa uhkuva Ruotsi.

Nico Salo iski Suomen avausmaalin kotikisoissa Tanskaa vastaan.

3.12.2021 20:29 | Päivitetty 3.12.2021 21:38

Parempaa alkua ei Suomen miesten salibandymaajoukkue olisi voinut kultajahdilleen kotikisoissa juuri saada.

Selkään ei ehtinyt kertyä minkäänlaisia apinoita, kun hallitsevat maailmanmestarit iskivät avausottelussaan Tanskaa vastaan viisi maalia ensimmäisen 13 minuutin aikana.

Ottelu päättyi lopulta 7–0 (5–0, 1–0, 1–0).

Suomen ylivoimasta kertoo myös se, että Lassi Torisevalle merkittiin kahdessa ensimmäisessä erässä kaksi torjuntaa. Avauserässä Torisevan ei tarvinnut torjua kertaakaan.

Kisojen aattona Suomen päävalmentaja Petteri Nykky ja pelaajat kehuivat Tanskaan yllätysvahvaksi joukkueeksi, mutta tasoero näkyi illan ottelussa nopeasti.

Tanska lähti puolustamaan Suomea vastaan nöyrästi alhaalla, mutta erityisen tiivis paketti ei ollut.

Avausmaali oli Nico Salon taidonnäyte. Hän laukaisi pallon Tanskan maalin takakulmaan vasempaan laitaan päättyneen pitkän kiertojuoksun päätteeksi ajassa 3.13.

Toisen kerran Tanskan verkko helähti minuuttia myöhemmin, kun Justus Kainulaisen laukaus painui Mike Trollen taakse.

Loputkin tärinät katosivat ranteista viimeistään kahdeksan minuutin kohdalla Joonas Pylsyn viimeisteltyä Suomen kolmannen osuman.

Neljäs maali oli jo silkkaa salibandytaidetta: Juha Kivilehto juoksi Tanskan maalin takatolpalle ja napautti pallon verkkoon Peter Kotilaisen tarkasta syötöstä.

Toisessa erässä Suomen suurin lataus oli kadonnut, ja katsojan vinkkelistä peli muuttui tylsäksi.

Iloakin Suomen penkillä nähtiin kauniin 6–0-osuman jälkeen. Ville Lastikka syötti taitavasti Peter Kotilaiselle, ja Joonas Pylsy teki maalin edessä maskia: pallo taas verkossa.

Maalijuhlissa Joonas Pylsy (19) ja Peter Kotilainen.

Kysymys kuuluukin, millaisena mittarina ottelu toimi Suomen kunnosta lauantain Ruotsi-otteluun.

”Oli hyvä ja tehokas lähtö”, päävalmentaja Petteri Nykky sanoi.

Hän oli tyytyväinen, että pelaajien maltti piti suurimman osan ottelusta, vaikka edellisistä MM-kisoista oli kolme vuotta ja edellisistä kotikisoista ehti kulua jo yksitoista vuotta.

”Syöttölaatu vähän heikkeni tosin toisessa erässä, kun olimme yli-innokkaina.”

Peter Kotilainen oli varsin tyytyväinen joukkueen peliin ja joukkuekaverien fiilikseen.

”MM-kisoissa on tärkeää, että saadaan heti alussa hyvää yhdessä­tekemistä ja nousujohteisuutta. Olemme puhuneet, että oma pää ei saisi vuotaa yhdessäkään ottelussa. Tämä nollapeli on hyvä merkki jatkoa kohti.”

Ruotsi nuiji omassa avauskamppailussaan Latvian maalein 11–1. Tulos ja ruotsalaisten rentoutta tihkuvat kommentit enteilevät Suomelle monta astetta kovempaa kamppailua lauantaina.

”Tämä oli tyypillinen turnauksen avausottelu. Ensimmäinen kymmenen minuuttia ei ollut meiltä mitenkään kaunista peliä, muuta siitä se lähtee. Peli paranee ja paranee”, kaksi maalia Latviaa vastaan tehnyt Linus Nordgren sanoi Ruotsin salibandyliiton sivuilla.

”Ottelussa on varmasti kunnolla yleisöä. Se tuo sopivaa ekstraa”, tunnelmoi Ruotsin tähtipelaaja Kim Nilsson TT:n haastattelussa.

Petteri Nykky kuunteli Nordgrenin ajatuksia tyytyväisenä. Hän toivoi kiihkeää kamppailua.

”Hieno tilaisuus saada kohdata Ruotsi jo alkusarjassa. Se on kuitenkin kohtuu kova jengi. Katsotaan, kuinka kovia me ollaan.”

Nykky huomautti, että Ruotsi-ottelut ovat yleensä selkeitä.

”He ovat hioneet systematiikkaansa hiukan kauemmin kuin esimerkiksi Tanska, jonka pelaajat eivät pääse pelaamaan yhdessä omissa sarjoissa niin paljon. Se näkyi tänään.”

Suomen avausottelun yleisömäärä kotihallissa jäi vaatimattomaksi. Katsojia oli vain runsaat 2 600.

Suomi–Ruotsi lauantaina kelo 18.55 Helsingin jäähallissa. Ylen TV2 näyttää ottelun.

Eemeli Salin iski lukemiksi 5–0.

Suomen Lauri Stenfors väänsi Tanskan Simon Lehnertin kanssa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat