Suomi murskasi Puolan 14–0 – ylivoima sai jopa Ylen kommentaattorin toivomaan onnistumista Puolalle - Urheilu | HS.fi

Suomi murskasi Puolan 14–0 – ylivoima sai jopa Ylen kommentaattorin toivomaan onnistumista Puolalle

MM-kisojen puolivälieräottelu ei palvellut kumpaakaan joukkuetta.

Suomen ykkösketjun Sara Piispa (vas.), Oona Kauppi ja Veera Kauppi eivät joutuneet esittämään parastaan MM-puolivälierässä, jossa Suomi murskasi Puolan 14–0.

2.12.2021 18:22

Suomi–Puola 14–0

Jännittävää puolivälierää toivoneet salibandyn ystävät joutuivat torstai-iltana pettymään, kun Suomen ja Puolan kohtaamisesta muodostui todellinen ylikävely.

Suomi voitti naisten MM-kisojen puolivälieräkamppailun maalein 14–0 ja varmisti odotetusti paikkansa mitalipeleihin ottelussa, joka ei lopulta palvellut ketään.

Maalintekonsa 42 sekunnin jälkeen Veera Kaupin osumalla aloittanut Suomi johti puolentoista minuutin kohdalla 3–0 ja ennen seitsemän minuutin täyttymistä 6–0.

"Puola on ihan hyvä vastustaja”, Elli Kylmäluoma väitti Ylen haastattelussa lukemiin 8–0 päättyneen avauserän jälkeen.

”Aika tiiviisti kuitenkin loppujen lopuksi puolustaa tuota oman maalin edustaa. Meidän pitää vaan malttaa kierrättää, niin saadaan tiloja sen kautta.”

Suomi juhli MM-puolivälierässä maalintekoa 14 kertaa.

Äärimmäisen kohteliaasti puhuneen Kylmäluoman kommenttien lisäksi ottelun tiimoilta kuultiin myös realistisempaa urheilupuhetta.

Suomen ja Puolan tasoero oli niin suuri, että Ylen asiantuntijakommentaattori Katri Luomaniemi esitti poikkeuksellisen toiveen ennen toisen erän alkua.

”Ottelun kannalta melkein toivoisin, että Puola saisi onnistumisen tuohon erän alkuun, että saataisiin vähän tiukempi matsi”, Luomaniemi sanoi.

Luomaniemen toive ei toteutunut, vaikka avauserän kaltaisia maalijuhlia ei jatkossa nähtykään. Suomi nosti jalkaa kaasulta ja pystyi lepuuttamaan osaa pelaajistaan.

Esimerkiksi ykkösketju Sara Piispa–Veera Kauppi–Oona Kauppi sai huilata noin puolet ottelusta toisen erän puolivälistä päätöserän loppuun.

”Tässä pelissä on sählyn kannalta hyvä kate, sillä se ratkesi 1,5 minuutissa ja lähetys kestää noin kaksi tuntia”, salibandymedia Pääkallon päätoimittaja Joel Siltanen kirjoitti kirjoitti Twitter-tililleen.

Torstaisella Puola-ottelulla oli varsin vähän tekemistä MM-tason pudotuspeliottelun kanssa. Se ei ollut kummankaan joukkueen vika – syy on järjestelmän.

Suomi jatkaa MM-kisojaan lauantaina välieräottelussa joko Tšekkiä tai Tanskaa vastaan. Vastustaja selviää perjantai-iltana.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat