Veli-Pekka Ketola muisti puheella edesmennyttä kiekkolegendaa Matti ”Mölli” Keinosta - Urheilu | HS.fi

Veli-Pekka Ketola muisti puheella edesmennyttä kiekkolegendaa Matti ”Mölli” Keinosta

TPS nousi Liigan kärkeen. HPK:n peräkkäisten voittojen sarja on jo yhdeksän ottelun mittainen.

Juuso Pärssinen teki Liigan kärkeen nousseelle TPS:lle ylivoimamaalin. Kuva syyskuulta 2021.

1.12.2021 21:37

TPS kipusi keskiviikkona jääkiekon Liigan sarjataulukon kärkeen, kun se kukisti vieraissa Ässät 2–1. Tappio oli Ässille viides peräkkäin.

TPS oli vahva toisessa erässä, jonka se voitti 2–0. Erän maalit tekivät Jonne Tammela ja ylivoimalla Juuso Pärssinen.

Ottelu oli Ässien uudelle päävalmentajalle Karri Kivelle toinen, ja voitto on vielä ottamatta. Kivi luotsasi Ässät Suomen mestariksi vuonna 2013.

Ennen ottelun alkua entinen huippuhyökkääjä Veli-Pekka Ketola piti Porin jäähallissa tunteikkaan puheen maajoukkuekaverinsa, viime viikonloppuna kuolleen raumalaisen kiekkolegendan Matti ”Mölli” Keinosen muistolle.

Porin Isomäessä ilmoitettiin yleisömääräksi 1 275 eli häpeällisen vähän.

HPK nappasi jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun se peittosi vieraissa Lukon voittomaalikisan jälkeen 4–3. Ratkaisuosuman teki Ryan Johnston.

HPK:sta Michael Joly iski kaksi maalia.

Lukko oli ennen HPK:n kohtaamista peleistä sivussa peräti puolitoista viikkoa, kun ilmeni, että joukkueessa oli henkilöstö mukaan lukien 11 koronatartuntaa. Lukko oli siksi HPK:ta vastaan liikkeellä uusilla kasvoilla.

Lukolla oli lainapelaajia muun muassa KalPasta ja Tapparasta. KalPasta pelasi Lukon ykkösketjun laidassa Kasper Simontaival, Tapparan Samuel Salonen puolestaan kolmosketjussa. KalPa-pakki Roope Laavainen aloitti Lukon kakkoskentällisen puolustajaparissa.

Lukon nelosketjun Jeremi TammelaMiro MarkkulaLenni Hämäläinen ikähaarukka oli 18–20 vuotta.

Lue lisää: HIFK:n lähes ylivoimainen ylivoima onnistui jälleen: ”Palavereita on näyttänyt olevan kalenterissa aika paljon”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat