NHL:n ainoa rokottamaton pelaaja joutuu sivuun ”koronaprotokollan” vuoksi - Urheilu | HS.fi

NHL:n ainoa rokottamaton pelaaja joutuu sivuun ”korona­protokollan” vuoksi

Detroit Red Wingsin hyökkääjä Tyler Bertuzzi joutuu olemaan poissa kaukalosta ainakin viiden ottelun ajan.

Detroit Red Wingsin hyökkääjä Tyler Bertuzzi (oik.) ottelussa Buffalo Sabresia vastaan 6. marraskuuta 2021.

2.12.2021 8:48

Jääkiekon NHL:n tämän hetken ainoa koronarokottamaton pelaaja, Detroit Red Wingsin hyökkääjä Tyler Bertuzzi, on joutunut NHL:n niin sanottuun koronaprotokollaan. Asiasta kertoo muun muassa TSN-urheilukanava.

Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill kertoi keskiviikkoisen Seattle Kraken -ottelun jälkeen, että Bertuzzi joutuu olemaan protokollan vuoksi sivussa kymmenen päivän ajan, joten häneltä jää sivuun joukkueen seuraavat viisi ottelua.

Blashill ei täsmentänyt, johtuuko Bertuzzin joutuminen protokollaan koronatartunnasta vai altistumisesta. Hän kuitenkin sanoi Bertuzzin ”voivan hyvin”, mikä viittaisi ensin mainittuun.

Voimakkaana laitahyökkääjänä tunnettu Bertuzzi, 26, on pelannut erinomaisen alkukauden. Hän on 20 ottelussa saanut kasaan yhdeksän maalia ja yhtä monta maalisyöttöä.

Rokottamattomuutensa vuoksi Bertuzzi ei pääse Kanadassa pelattaviin vierasotteluihin. Toistaiseksi häneltä on jäänyt tämän vuoksi väliin kolme ottelua. Bertuzzin 4,75 miljoonan dollarin (noin 4,2 miljoonaa euroa) vuosipalkasta pidätetään osuus jokaisesta rokottamattomuuden vuoksi väliin jäävästä ottelusta.

”Henkilökohtainen valinta, vapaa valinta ja elämänvalinta”, Bertuzzi perusteli rokotuksesta kieltäytymistä ennen runkosarjan alkua Mlive-uutissivuston mukaan.

”Tyler on hyvin suosittu pukukopissamme. Tulemme kaipaamaan häntä siellä ja jäällä, kun hän ei pysty pelaamaan, mutta hänellä on tukemme”, totesi Red Wingsin kapteeni Dylan Larkin tuolloin.

Bertuzzin eno on entinen NHL-hyökkääjä Todd Bertuzzi, joka pelasi viimeiset NHL-ottelunsa keväällä 2014.

Lue lisää: Kaapo Kakko pääsi jälleen pisteiden makuun – Auston Matthews teki 11 maalin juhlassa hattutempun

Lue lisää: Leon Draisaitl lähti kotoaan 13-vuotiaana tullakseen huippu­kiekkoilijaksi – nyt hän hallitsee NHL:ää oudolla ”pizzalapiollaan”

Lue lisää: Leijonien johdon tiedonhakumatka NHL:ään onnistui: ”On tärkeää tavata pelaajia myös kasvotusten”

Lue lisää: Minnesota Wild jäädyttää Mikko Koivun pelinumeron

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat