Nokia-areena avataan perjantaina, mutta sen seisomakatsomo ei toimi vieläkään: ”Pomppiminen ja jatkuva seisominen on valitettavasti kielletty” - Urheilu | HS.fi

Nokia-areena avataan perjantaina, mutta sen seisomakatsomo ei toimi vieläkään: ”Pomppiminen ja jatkuva seisominen on valitettavasti kielletty”

Tampereen uutta Nokia-areenaa ei ole saatu sataprosenttisesti valmiiksi avajaisiin.

Tältä etualalla oleva Nokia-areena ja Tampereen keskusta näyttivät 120 metrin korkeudesta 22. marraskuuta 2021.

2.12.2021 11:59 | Päivitetty 2.12.2021 16:22

Tampereen upouusi Nokia-areena avataan pitkän odotuksen jälkeen perjantaina, kun Tappara ja Ilves kohtaavat jääkiekkoliigan paikallisottelussa.

Täysin valmis yli 120 miljoonaa euroa maksanut moderni monitoimiareena ei ole kuitenkaan avajaisissakaan. Ilves ja Tappara ilmoittivat torstaina yhteisessä tiedotteessa, etteivät areenan seisomakatsomot tule olemaan käytettävissä avajaisissa.

Areenassa on tarkoitus olla ominaisuus, joka mahdollistaa osan istumakatsomoista muuttamisen seisomakatsomoiksi. Avajaisissa kyseiset katsomonosat tulevat olemaan istumakatsomoita, toisin kuin alun perin on aiottu.

Katsomoista vastaavan Arvo Piiroinen Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lietzen kertoo viivästyksen johtuvan siitä, ettei seisomakatsomo nykyisellään täytä yhtiön asettamia vaatimuksia.

”Vaatimuksiin ei olla päästy koronavirus­pandemian aiheuttaman raaka-aineiden ja komponenttien saatavuusongelmien sekä matkustusrajoitusten takia”, kertoo Lietzen.

Seisomakatsomoihin lipun ostaneet voivat valita katsomolohkostaan istumapaikan vapaasti. Kyseisissä lohkoissa seisominen on kuitenkin kiellettyä.

”Pomppiminen ja jatkuva seisominen on valitettavasti katsomossa kielletty, kunnes seisomakäytön vaatimat lisätuennat saadaan valmiiksi. Näin varmistamme kaikille turvallisen ottelutapahtuman”, tiedotteessa todetaan.

Tapparan taustayhtiön Tamhockeyn toimitusjohtaja Mika Aro sanoo tiedotteessa, että tilanne tuli heille ”äkillisenä viime hetken yllätyksenä”.

"Onneksi kuitenkin kaikille katsojille saadaan järjestymään paikat. Tilanne on Tapparasta riippumaton, mutta pahoittelen harmia mitä kannattajillemme syntyy”, Aro sanoo.

”Uskomme, että asia saadaan pian ratkaistua ja seisomakatsomot kannattajien käyttöön”, kommentoi puolestaan Ilves Hockeyn toimitusjohtaja Risto Jalo.

Tamperelaisjoukkueet pelaavat toisiaan vastaan sekä perjantaina että lauantaina. Ensin kotijoukkueena toimii Tappara.

Helsingin IFK vierailee uudessa areenassa ensi kertaa lauantaina 29. tammikuuta, kun se kohtaa Ilveksen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat