Heikki Kovalainen keskittyy jatkossa ralliautoiluun: ”Tiedän, etten tule enää olemaan maailmanmestari” - Urheilu | HS.fi

Heikki Kovalainen keskittyy jatkossa ralli­autoiluun: ”Tiedän, etten tule enää olemaan maailman­mestari”

Super GT -sarjassa viime vuodet ajanut Heikki Kovalainen vaihtaa rata-autoilun ralliin.

Heikki Kovalainen Arctic Lapland Rally -kilpailussa tammikuussa 2015. Kovalainen osallistui kilpailuun Ford Fiesta R5 -autolla ja sijoittui yleiskilpailussa kuudenneksi.

2.12.2021 13:15

Entinen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen siirtyy kilparadoilta täysipainoisesti rallipoluille.

F1:ssä kaikkiaan 112 osakilpailuun vuosina 2007–2013 osallistunut Kovalainen, 40, on ajanut monien muiden suomalaisten formulakuljettajien tavoin rallia kakkoslajinaan.

Maanantaina Kovalainen kuitenkin ilmoitti useisiin sosiaalisen median kanaviin lataamallaan videolla, että ensi vuonna rallista tulee hänen ensisijainen kisamuotonsa.

”Tunnen yhä intohimoa moottoriurheilua kohtaan, ja erityisesti ralliin liittyen se on kasvanut. Olen ajanut muutaman rallin tänä vuonna, ja se on aina kiinnostanut minua”, Kovalainen kertoi.

”Tiedän, etten tule olemaan enää maailman­mestari, mutta haluan ajaa rallia enemmän ja kehittyä siinä. Ensi vuoden suunnitelmani ovat ralliohjelman ympärillä.”

Viimeisten seitsemän vuoden ajan Kovalainen on ajanut Japanissa rata-autoilun suosittua Super GT -sarjaa. Hän voitti sarjan mestaruuden toisella kaudellaan parinsa Kohei Hiraten kanssa.

Suomussalmelta kotoisin oleva Kovalainen ja hänen vaimonsa Catherine Kovalainen ovat asuneet pitkään Abu Dhabissa, mutta Kovalainen kertoi aikovansa ensi vuonnakin kilpailla Japanissa.

”Ralliohjelma on paljon GT:tä helpompi, vähemmän tapahtumia ja testejä. Minun ei tarvitse olla jatkuvasti Japanissa, joten voin viettää aikaa enemmän perheeni ja erityisesti vaimoni kanssa. Tässä kohtaa elämääni se on tärkeä osa päätöstäni”, Kovalainen sanoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat