Zlatan Ibrahimović avautuu uudessa kirjassaan Hammarby-sijoituksestaan: ”Tiedän, että olisi ollut parempi sijoittaa omaan kotikaupunkiini” - Urheilu | HS.fi

Zlatan Ibrahimović avautuu uudessa kirjassaan Hammarby-sijoituksestaan: ”Tiedän, että olisi ollut parempi sijoittaa omaan kotikaupunkiini”

Jalkapallotähden patsasta vandalisoitiin sen jälkeen kun sijoitukset tukholmalaisseuraan tulivat julki.

AC Milanin kokenut ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimović avautuu tuoreessa kirjassaan päätöksestään sijoittaa tukholmalaiseen Hammarbyhyn entisen seuransa Malmö FF:n sijaan.

2.12.2021 16:16

Ruotsalainen jalkapallotähti Zlatan Ibrahimović avautuu tuoreessa kirjassaan Adrenalina – My Untold Stories syksyn 2019 tapahtumista.

Ibrahimović päätti tuolloin sijoittaa merkittävän summan tukholmalaiseen Hammarbyhyn kotikaupunkinsa Malmö FF:n sijaan. Tämän jälkeen tähden patsasta vandalisoitiin useaan otteeseen ja hänen asuintalonsa oveen ilmestyi Juudas-teksti.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin uutisesta selviää, ettei kokenut hyökkääjä kadu sijoitustaan. Hän kuitenkin kuvaa päätöksen jälkeisiä päiviä Malmössä vaikeiksi.

”Tiedän, että olisi ollut parempi sijoittaa omaan kotikaupunkiini, mutta nyt tämä tilaisuus tuli Tukholmassa”, hän sanoo Aftonbladetin mukaan kirjassa, joka ilmestyy ruotsiksi ensi viikon keskiviikkona.

Nykyisin AC Milanissa pelaava Ibrahimović kertoo Hammarby-sijoituksensa tuntuneen hyvältä tilaisuudelta tehdä jotain hyvää Ruotsissa.

”Se oli kiitollisuuden ele maalleni, eivätkä Malmön kannattajat ottaneet sitä kovin hyvin”, hän kertoo.

Ibrahimovićin mukaan kannattajien kiukku ei sinänsä liittynyt investointiin vaan siihen, että hän sanoi tekevänsä Hammarbystä Skandinavian suurimman seuran.

”Mitä muutakaan olisin voinut sanoa? Yritän tehdä parhaani kaikissa seikkailuissa, joihin lähden mukaan.”

Tähtihyökkääjä kertoo olleensa huolissaan Malmössä asuvien sukulaistensa puolesta. Patsaansa nykyistä sijaintipaikkaa hän ei tiedä.

”Mutta sen tiedän, että seison edelleen pystyssä. 40-vuotiaana.”

Kovia kokenutta patsasta tärveltiin spray-maalilla ja koristeltiin wc-istuimella. Patsaalta sahattiin pois ensin varvas ja nenä, ja sen kaulaan ripustettiin köysi. Patsas kaatui kun sen jalka katkaistiin.

”Luulen, että nuoret tekivät sen. Vanhemmat sukupolvet tietävät, että olen tehnyt hyvää Malmön ja Ruotsin hyväksi. Se on mielestäni surullista ennen kaikkea Peter Lindelle, kuvanveistäjälle, joka teki sen [patsaan]”, Ibrahimović kertoo.

”Patsas on tavallaan vertauskuva elämästäni, sillä siellä missä olen ollutkin, minut on asetettu jalustalle ja sitten yritetty repiä sieltä alas. Niin tapahtuu monille menestyneille ihmisille.”

Lue lisää: Ruotsalaislehti: Zlatanin runneltu patsas siirretään toiseen paikkaan

Lue lisää: Zlatanin patsas vaarassa kaatua tuoreimman vandalisoinnin jälkeen

Lue lisää: Zlatanin asuintalon oveen ilmestyi Juudas-teksti Tukholmassa

Lue lisää: Zlatanin patsas tärveltiin spray-maalilla Malmössä, fanit syyttävät jalkapallotähteä petturuudesta

Lue lisää: Aftonbladet: Zlatan ostaa ison osuuden Hammarbyn joukkueesta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat