Lewis Hamilton lähtee paalupaikalta Saudi-Arabian kisaan, kun Verstappen menetti ulottuvilla olleen paalupaikan viimeisessä mutkassa - Urheilu | HS.fi

Lewis Hamilton lähtee paalupaikalta Saudi-Arabian kisaan, kun Verstappen menetti ulottuvilla olleen paalupaikan viimeisessä mutkassa

Red Bullin Max Verstappen myönsi tehneensä ”kamalan virheen”, joka maksoi paalupaikan.

Max Verstappen osui viimeisen mutkan jälkeen radan seinään, ja siihen virheeseen pysähtyi paalupaikan metsästys.

4.12.2021 20:31

Formula 1 -kauden huipennuksessa saatettiin nähdä yksi ratkaiseva hetki, kun Red Bullin Max Verstappen menetti Saudi-Arabian gp-kilpailussa ulottuvillaan olleen paalupaikan aika-ajojen kolmannen ja viimeisen osion viimeisellä kierroksella ja viimeisessä mutkassa.

Verstappen jäi kolmanteen ruutuun. Paalupaikan otti Lewis Hamilton, ja hänen tallikaverinsa Valtteri Bottas ajoi toiseen ruutuun.

Verstappen ja Hamilton taistelevat kuljettajien maailmanmestaruudesta, ja Verstappenin virhe antoi Hamiltonille etulyöntiaseman sunnuntain kilpailuun. Kaikille kuljettajille on vielä pitkälti arvoitus, miten helposti ohittaminen onnistuu Jeddan uudella radalla sunnuntaina.

Verstappenilla on kuljettajien maailmanmestaruustaistelussa kahdeksan pisteen johto, kun kautta on kaksi kilpailua jäljellä. Hän voi voittaa uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden sunnuntaina, mikäli hän voittaa ja Hamilton ei sijoitu kärkikuusikkoon.

Verstappen pääsi ajamaan viimeisen kierroksensa Hamiltonin jälkeen ja repi heti ensimmäisillä sektoreilla kahden kymmenyksen eron Hamiltoniin. Mutta sen jälkeen hän teki harvinaisen virheen ja menetti autonsa hallinnan viimeisessä mutkassa. Hän jarrutti viimeiseen mutkaan liian myöhään ja törmäsi mutkan jälkeen seinään.

Hamiltonilla oli ajoittain vaikeuksia autonsa kanssa aika-ajossa, ja ohjattavuus ei ollut paras mahdollinen.

”Tämä on vaikea rata. Tämä on tekninen ja monimutkainen”, Hamilton totesi iloisena radalla haastattelussa sekä kehui tallikaveriaan ja tallin työntekijöitä hyvästä työstä.

Bottas totesi aika-ajon päätteeksi ajaneensa viimeisen kierroksen ”rajoilla”. Hänkin sanoi radan olevan hyvin vaikea.

”Tietenkin haluan voittaa, mutta tietenkin meidän pitää varmistaa mestaruus”, Bottas sanoi.

Verstappenin virhe antoi Hamiltonille etulyöntiaseman sunnuntain kilpailuun.

Bottaksen auton moottorissa oli aika-ajon ensimmäisen jakson lopussa jokin ongelma, sillä moottori sammui jakson lopussa varikkosuoralle. Bottaksen moottoriongelmat korjattiin ennen toista jaksoa, ja hän ajoi heti toiseksi ensimmäisellä kierroksellaan. Järjestys kuitenkin muuttui, ja Hamilton oli toisen jakson nopein, Sergio Perez toinen ja Verstappen kolmas.

Verstappen myönsi tehneensä kamalan virheen viimeisellä kierroksellaan.

”En ymmärrä, mitä tapahtui. Kolmas ruutu on pieni pettymys. Joka tapauksessa näytimme, että auto on nopea”, Verstappen sanoi.

Hän ei halunnut arvioida, onko vaihdelaatikko vaurioitunut.

Charles Leclerc oli aika-ajojen neljäs, Sergio Perez viides ja Pierre Gasly kuudes.

Kimi Räikkönen jäi aika-ajojen toiseen jaksoon, hänen sijoituksensa oli 12:s. Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Fernando Alonso ja George Russell putosivat toisen jakson jälkeen. Toisen jakson lopussa Räikkösen ja Bottaksen autot ottivat pienen osuman.

Nicholas Latifi, Sebastian Vettel, Lance Stroll, Mick Schumacher ja Nikita Mazepin karsiutuivat ensimmäisen aika-ajojakson jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat