Yleisörajoitukset palaavat Saksan Bundesliigaan - Urheilu | HS.fi

Yleisörajoitukset palaavat Saksan Bundesliigaan

Pääsarjajalkapalloa voi seurata katsomoissa korkeintaan 15 000 katsojaa.

SC Freiburgin kotistadionilla Europa Parkilla muistutettiin maskipakosta marraskuun lopun ottelussa Eintracht Frankfurtia vastaan.

2.12.2021 19:16

Saksan koventuvat koronarajoitukset näkyvät myös jalkapallon Bundesliigan otteluissa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Urheilutapahtumiin kohdistuvat rajoitukset rajaavat yleisömäärän 50 prosenttiin stadionin kapasiteetista, mutta katsojia voi olla korkeintaan 15 000. Suurin osa Saksan stadioneista on toiminut alkukauden ajan lähes täydellä kapasiteetilla.

Lisäksi katsojien on käytettävä otteluissa kasvomaskeja. Urheilutapahtumat on hallituksen mukaan peruttava kokonaan osavaltioissa, joissa tartuntaluvut ovat korkeat.

”Stadioneilla olevan yleisömäärän väliaikainen rajoittaminen on ymmärrettävää”, maan kahden korkeimman sarjatason jalkapallosta vastaavan Deutsche Fußball Ligan (DFL) toimitusjohtaja Christian Seifert kertoo Reutersin mukaan.

”DFL toivoo hallituksen ja osavaltioiden päätöksen johtavan pandemiatilanteen paranemiseen.”

Saksan väistyvä liittokansleri Angela Merkel kertoi torstaina, että vapaa-ajan toiminta pysyy auki vain niille, jotka on rokotettu tai jotka ovat sairastaneet koronaviruksen.

Viranomaiset pelkäävät, että koronapandemian neljäs aalto kuormittaa Saksan tehohoitoyksikköjä. Maassa raportoitiin Reutersin mukaan torstaina yli 73 000 uutta koronatartuntaa ja 388 koronaan liittyvää kuolemaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat