Arizona Coyotesia viedään taas Houstoniin – NHL-seura kiisti talouslehden tiedot - Urheilu | HS.fi

Arizona Coyotesia viedään taas Houstoniin – NHL-seura kiisti talouslehden tiedot

”Tämä on täysin väärää tietoa”, seura kertoi.

Arizona Coyotes on pelannut Glendalessa vuodesta 2003 alkaen, ensin Phoenix Coyotesin nimellä ja vuodesta 2014 lähtien nykyisellä nimellään. Seuran tulevaisuus on hämärän peitossa, sillä Coyotes joutuu tämän kauden jälkeen ulos kotihallistaan.

2.12.2021 21:31

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava Arizona Coyotes kiisti torstai-iltana talouslehti Forbesin tiedot organisaation siirtymisestä Glendalesta Houstoniin.

”Tämä on täysin väärää tietoa. Emme ole myynnissä emmekä muuttamassa. Coyotes on sataprosenttisesti sitoutunut pelaamaan Arizonassa”, seura tiedotti uutistoimisto Reutersin ja lukuisten pohjoisamerikkalaisten uutissivustojen mukaan.

Myös NHL:n komissaari Gary Bettman kutsui Forbesin tietoja täysin vääräksi.

Coyotesin tulevaisuus on ollut hämärän peitossa elokuusta lähtien. Tuolloin Glendalen kaupunki kertoi, ettei se aio uusia omistamansa Gila River Arenan vuokrasopimusta seuran kanssa tämän kauden jälkeen.

Coyotes joutuu poistumaan hallista kesäkuun 2022 lopussa. Se on pelannut hallissa sen avajaiskaudesta 2003–2004 alkaen. Halli avattiin joulukuussa 2003.

Phoenixin metropolialueella jo neljännesvuosisadan ajan majaillut Coyotes on ollut aiemminkin muuttohuhujen kohteena.

Seurasta tuli Phoenix Coyotes vuonna 1996, kun Winnipeg Jets siirrettiin Kanadasta Yhdysvaltoihin. Nimi Arizona Coyotes on ollut käytössä vuodesta 2014.

Talousongelmista, yleisökadosta ja lukuisista omistajanvaihdoksista kärsinyt Coyotes ajautui vuoden 2009 konkurssinsa jälkeen hetkellisesti NHL:n hallintaan. Kanadalainen miljardööri Jim Balsillie yritti tuolloin ostaa joukkueen ja siirtää sen Hamiltoniin.

Coyotesin muutto Hamiltoniin, Houstoniin tai Quebec Cityyn on noussut vuosien aikana pinnalle säännöllisin väliajoin.

Houston olisi Forbesin mukaan hyvä koti NHL-seuralle monesta syystä.

Houstonin metropolialue on Yhdysvaltain neljänneksi suurin ja kaupungin bruttokansantuote seitsemänneksi suurin maan kaupungeista.

Lisäksi Houstonissa on jo NHL-valmis areena, vuonna 2003 valmistunut Toyota Center, joka on koripalloliiga NBA:ssa pelaavan Houston Rocketsin kotiareena.

Sekä areenan että Rocketsin omistava miljardööri Tilman Fertitta on Forbesin mukaan omistaja, jolla on valmius tuoda NHL-seura Houstoniin.

Fertitta ilmoitti asiasta jo vuonna 2017, jolloin kaupat NBA-seurasta ja sen kotihallista toteutuivat.

Jääkiekko tunnetaan kaupungissa vuodesta 1946 alkaen.

AHL-liigan Houston Aeros pelasi kaupungissa vuoteen 2013 saakka, kunnes NHL-liigan Minnesota Wild päätti siirtää farmiseuransa Des Moinesin kaupunkiin Iowaan ja nimetä sen Iowa Wildiksi.

”Houston edustaa liigalle arvokasta kasvumahdollisuutta, joka on pidemmän päälle vaikeaa jättää huomiotta”, Forbesin Eric Macramalla kirjoittaa.

”Se tarjoaa myös jotain, mitä Phoenixista puuttuu eli vakautta ja merkittävää kasvupotentiaalia.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat