Video avajaiskierrokselta näyttää, millainen on tänään aukeava Nokia-areena – ”Uusi arki koittaa kaikille” - Urheilu | HS.fi

Video avajais­kierrokselta näyttää, millainen on tänään aukeava Nokia-areena – ”Uusi arki koittaa kaikille”

Perjantai on Tampereen uuden monitoimiareenan avajaispäivä.

Nokia-areenan avajaisia vietetään perjantaina 3. joulukuuta.

3.12.2021 10:50 | Päivitetty 3.12.2021 12:15

Tampereen moderni monitoimiareena Nokia-areena avataan pitkän odotuksen jälkeen perjantaina.

Uutta areenaa esiteltiin medialle perjantaina aamupävällä kehitysjohtaja Elina Tikkakosken johdolla. Aamulehti oli kierroksella mukana kuvaamassa suorana lähetyksenä uuden areenan kaikkien nähtäville.

Perinteikkään Hakametsän jäähallin korvaavalla areenalla pelataan heti perjantai-iltana kello 18.30 alkaen jääkiekkoliigan paikallisottelu Tappara–Ilves.

Kyseessä on samalla areenan ensimmäinen suurtapahtuma. Jääkiekko-ottelussa paikalle mahtuu yli 13 000 katsojaa, ja avajaisottelussa odotuksena on täysi tupa.

”Tämä on tietysti erilainen ympäristö kuin mihin olemme tottuneet Hakametsässä. Olemme keskellä kaupunkia, mikä muuttaa ihmisten kulkemista. Uutta on esimerkiksi se, että ottelutapahtuma avataan tänään jo kolme tuntia ennen ottelun alkamista”, kertoi kierroksella Tapparan kehitysjohtaja Aki Hautamäki, Tapparan joukkueen pitäessä taustalla valmistavia harjoituksiaan.

Tamperelaiset joukkueet kohtaavat toisensa myös lauantaina, jolloin isännöintivuoro on Ilveksellä. Ilveksen myynti- ja tapahtumapäällikkö Lasse Fihl sanoi, ettei heillä ole tapahtuman osalta vielä huomenna käytössä kaikkia mahdollisia asioita.

”Elementtejä ja uusia juttuja tuodaan varmasti lähes jokaiseen otteluun. Mekin olemme täällä uuden äärellä. Tulemme järjestelmien ja vimpaimien kanssa tutummiksi jokaisessa pelissä, jolloin saamme niistä enemmän irti”, Fihl arvioi.

”Uusi arki koittaa kaikille. Aloitamme versiolla 1.0 nyt joulukuussa, ja kaikki toimijat pyrkivät yhdessä kehittämään päivä päivältä käytäntöjään”, komppasi areenan myyntijohtaja Tikkakoski.

Vaikka vähintään 60 liigaottelua muodostaa ison osan uuden areenan tapahtumakirjosta, ei monitoimiareena ole pelkästään jääkiekkoa varten. Vuonna 2022 areenalla on tarkoitus olla 150 suurempaa tapahtumaa.

”Olemme tosi onnellisia, että olemme saaneet esimerkiksi tammikuussa Andrea Bocellin ja huhtikuussa Stingin ja Ghostin, eli isoja kansainvälisiä nimiä. Aiemmin Tampereella on voitu tehdä isoja näyttäviä massatapahtumia kesällä, mutta nyt saamme niitä ympäri vuoden”, Tikkakoski iloitsi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat