Noora Honkala rikkoi Suomen ennätyksen 50 kilometrillä: ”Minä kestän sitä hapotusta aika hyvin” - Urheilu | HS.fi

Noora Honkala rikkoi Suomen ennätyksen 50 kilometrillä: ”Minä kestän sitä hapotusta aika hyvin”

Honkala voitti Italiassa käydyn 54 kilometrin ultrajuoksun, jonka 50 kilometrin väliaika alitti reilusti edellisen SE-ajan.

Noora Honkala juoksi sunnuntaina uuden Suomen ennätyksen 50 kilometrillä. Arkistokuva.

6.12.2021 19:53

Ultrajuoksija Noora Honkala rikkoi 50 kilometrin Suomen ennätyksen Italian Sorrentossa käydyssä 54 kilometrin ultrajuoksussa, kertoo Suomen Urheiluliitto (SUL).

SUL tiedotti Honkalan saavutuksesta itsenäisyyspäivänä. Honkala voitti Sorrento Positano -juoksun jo kolmatta kertaa urallaan. Aika 3.51.04 on uusi naisten reittiennätys ja oli koko kilpailun kolmanneksi paras suoritus myös miehet huomioiden.

Honkalan 50 kilometrin väliaika 3.37.10 alitti kirkkaasti hänen omissa nimissään olleen Suomen ennätyksen 3.42.08. Edellinen SE oli juostu viime vuonna Vilnassa.

”Oli tosi hyvä juoksu. Reitillä tulee nousua kaikkiaan 1 500 metriä eli siinä saa tampata mäkeä ylös ja alas. Mutta minä kestän sitä hapotusta aika hyvin”, Honkala kertoi SUL:n tiedotteessa.

Nimensä mukaisesti Sorrentosta Positanoon ja takaisin vienyt kilpailu käytiin sunnuntaina ajoittain rajuksi äityneessä vesisateessa.

”Välillä tuntui, kuin olisi suihkutettu vettä painepesurilla. Sää oli huono aina, kun noustiin ylös vuorelle ja sieltä tuli sitten aikamoiset vesiputoukset alas”, hän sanoi.

”Joissakin alamäissä vähän jännitti, pitääkö kenkä märällä tiellä. Mutta kun näin, että muutamat miesjuoksijat rullasivat alas aika hyvää vauhtia, ajattelin että kyllä se pitää.”

Seuraavan kilpailunsa Honkala juoksee tammikuun alussa Israelin Tel Avivissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat