Lauri Markkanen heitti 20 pistettä hallitsevaa NBA-mestaria vastaan - Urheilu | HS.fi

Lauri Markkanen heitti 20 pistettä hallitsevaa NBA-mestaria vastaan

Cleveland hävisi Milwaukeelle. Ottelun paras pistemies oli Milwaukeen kreikkalaistähti Giannis Antetokounmpo.

7.12.2021 7:15 | Päivitetty 7.12.2021 8:25

Koripallon NBA-liigassa suomalaispelaaja Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers kärsi toisen perättäisen tappionsa. Ohiolaisseura oli vierailulla Wisconsinin Milwaukeessa, jossa NBA:n hallitseva mestari Bucks vei voiton pistein 112–104.

Suomalainen oli 20 pisteellään joukkueensa toisiksi kovin pistemies. Markkanen otti myös seitsemän levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Suomalainen paransi tulostaan edellisestä pelistä, jossa hänen haaviinsa tarttui vain yhdeksän pistettä.

Markkanen pelasi yli 34 minuuttia, mikä oli joukkueen kolmanneksi kovin lukema. Hän upotti kahden pisteen heitot 3/6 ja kolmoset 4/9. Vapaaheittoviivalta saldo oli 2/2. Tilastorivistä löytyi myös kaksi syöttöä ja yksi heitontorjunta.

Clevelandin riveissä Markkasta enemmän pisteitä kahmi 25 pisteen Jarrett Allen.

Eniten pisteitä ottelussa sen sijaan teki kotijoukkueen kreikkalaistähti Giannis Antetokounmpo, joka upotti kaikkiaan 27 pistettä. Antetokounmpo yritti kolmen pisteen heittoa kolmasti ja onnistui jokaisessa yrityksessään. Lisäksi hän otti 12 levypalloa ja teki kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Kreikkalaistakin enemmän levypalloja kahmi Milwaukeen Bobby Portis, jolle niitä kertyi kaikkiaan 16.

Isäntäjoukkueen riveissä pisteitä tahkosivat myös 21 pistettä pussittanut Khris Middleton ja Markkasen kanssa tasoihin yltänyt Jrue Holiday.

Cleveland kohtasi Wisconsin-vierailun alla Utah Jazzin, joka katkaisi Clevelandissa vieraillessaan kotiseuran neljän voiton putken.

Cleveland on voittanut tämän kauden otteluistaan 13 ja hävinnyt 12. Joukkue on NBA:n itälohkossa yhdeksäntenä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat