Torat on sovittu ja Noora Räty on jälleen valmentaja Pasi Mustosen Naisleijonissa: ”Se on käsitelty asia” - Urheilu | HS.fi

Torat on sovittu ja Noora Räty on jälleen valmentaja Pasi Mustosen Naisleijonissa: ”Se on käsitelty asia”

Maalivahti Räty ja valmentaja Mustonen kävivät kiistelyä mediassa, mutta asiat on nyt sovittu.

Noora Räty hyväksyi päävalmentaja Pasi Mustosen anteeksipyynnön.

8.12.2021 12:25 | Päivitetty 8.12.2021 18:25

Maalivahti Noora Räty kuuluu naisten kiekkomaajoukkueen leirikokoonpanoon, kun joukkue valmistautuu kahteen Tšekki-otteluun.

Suomi kohtaa Tšekin Vierumäellä kahdesti joulukuun puolivälissä. Joukkueen muut maalivahdit ovat Meeri Räisänen ja Anni Keisala.

”Kyllä tässä aika ytimessä ollaan”, naisten maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen vastasi kysymykseen, kuinka pitkälle nyt on koossa tuleva olympiajoukkue.

Maalivahti Räty ja Mustonen kävivät kovaa kiistelyä median kautta pelaajan rooleista ja maajoukkuevalinnoista. Torat on sovittu ja Räty on ryhmässä mukana.

Isoimmat erimielisyydet alkoivat, kun Räty kieltäytyi osallistumasta elokuiseen MM-turnaukseen ja jättäytyi pois oman maalivahtikoulunsa kiireisiin vedoten.

”Mikään joukkue ei ole äärimmäisen kiinteä ilman kriisejä. Se, mikä ei tapa, vahvistaa ja joukkue kiinteytyy. Sen lisäksi kolme huippumaalivahtia tulee leirille ja katsotaan, miten se toimii”, Mustonen sanoi, mutta ei ollut valmis kertomaan, kuinka paljon Räty pelaa kahdessa maaottelussa.

Mustonen oli täysin haluton palaamaan hänen ja Rädyn väliseen sanasotaan ja kiersi jokaisen kysymyksen lähes täysin muilla aiheilla.

”Se on käsitelty asia. Nyt on nyt ja silloin oli silloin. Roolikysymykset ovat valmennuksen ja pelaajan välisiä kysymyksiä.”

Sen verran Mustonen raotti, että Räty oli kertonut hänelle olleensa pelaamatta yhtään ottelua 240 päivään ennen marraskuun Kanada-maaotteluita. Siksi Rätyä ei valittu niihin peleihin.

”Ei ole vaikea ymmärtää, että on parempi silloin harjoitella. On kuitenkin olympialaisiin tähtäävästä joukkueesta.”

”Ei häntä muuten valittaisi tähän joukkueeseen, ellei hän olisi yksi mahdollisesti valittavista viidestä maalivahdista. Hän on pelannut hyvän syyskauden.”

Lähes joka käänteessä Mustonen muistutti, että Suomella on viisi vahvaa maalivahtia, joista valitaan kolmikko Pekingiin.

Nyt valitussa joukkueessa on vielä 16 hyökkääjää ja kahdeksan puolustajaa, joten ryhmä tiivistyy ennen olympiavalintoja.

Suomi kohtasi Kanadan kolme kertaa marraskuun puolivälin korvilla ja hävisi melko selvästi jokaisen ottelun.

Mustonen sanoi joukkueen saaneet hyvän muistutuksen, millä tasolla maailman huippu menee.

”Oli paras Kanada mitä olen koskaan nähnyt. Kanada nosti riman korkealle”, Mustonen sanoi.

Puolustaja Rosa Lindstedt puuttuu Vierumäen leirikokoonpanosta, kun hän on toipumassa kipsauksen vaatineesta jalkavammasta. Kunnossa ollessaan Lindstedt, 33, on kuulunut Naisleijonien vakiokalustoon.

”Tapasin Rosan Gävlessä viime viikolla ja silloin hän oli saanut kipsimunan jalastaan, mutta ei ollut vielä käynyt jäällä”, Mustonen sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat