Oulun Pyrintö nappasi riveihinsä kaksi kotimaista yleisurheilutähteä: ”Haluan kehittyä urheilijana” - Urheilu | HS.fi

Oulun Pyrintö nappasi riveihinsä kaksi kotimaista yleisurheilutähteä: ”Haluan kehittyä urheilijana”

Pituushyppääjä Kristian Pulli harjoittelee parhaillaan Etelä-Afrikassa ja välttelee omikron-koronamuunnoksen takia kontakteja muihin ihmisiin.

Kristian Pulli Tokion olympiakisoissa elokuussa 2021. Pulli oli finaalissa yhdeksäs tuloksellaan 792 senttiä.

7.12.2021 18:05

Pituushypyn EM-hallimitalisti Kristian Pulli ja keihäänheiton arvokisaedustaja Oliver Helander ovat nimekkäimmät yleisurheilijat, jotka siirtyvät ensi kaudeksi Oulun Pyrinnön riveihin.

Pulli vaihtaa Ouluun helsinkiläisestä Viipurin Urheilijoista ja Helander IF Raseborgista.

”Haluan kehittyä urheilijana, ja kehityskohteita haettiin nyt myös seurapuolelta ja päädyttiin tähän”, Pulli perusteli Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kesän olympialaisissa Tokiossa jämsäläinen oli pituushypyn finaalissa yhdeksäs tuloksellaan 792 senttiä. Talvella hän hyppäsi EM-halleissa pronssille Suomen ennätyksellä 824 senttiä.

Parhaillaan Pulli on harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa Kapkaupungissa, jossa hän vie läpi syksyn kaksi ensimmäistä perusharjoitusjaksoa.

”Olen jo ottanut vähän tiukempaakin peruskuntokauden treeniä ja mies on ehjä ja terve. Eli hyvältä vaikuttaa”, Pulli sanoo tiedotteessa.

Pullin mukaan omikron-koronamuunnoksen leviäminen eteläisessä Afrikassa ei ole aiheuttanut ongelmia. Varotoimissaan hän on kuitenkin ollut tavanomaistakin tarkempi.

”Täällä ei juurikaan tule kontakteja muiden kanssa. Liikun vain kentän ja kämpän väliä. Seuraan paikallisia ohjeita ja olen ollut omissa toimissa vielä pikkuisen tarkempi”, Pulli kertoo.

Helanderin urheilijaelämässä vaihtuivat aiemmin jo valmentaja ja manageri, ja nyt vaihtuu seurakin.

”Tuntuu hyvältä lähteä uuteen olympiadiin puhtaalta pöydältä”, Tero Pitkämäen valmennuksessa uuteen kauteen tähtäävä Helander kertoi.

Pyrinnön uusia nimiä ovat myös nuoret keihäänheiton arvokisamitalistit: 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut Janne Läspä ja saman ikäluokan EM-pronssimitalisti Anni-Linnea Alanen. Läspän aiempi seura oli Kaustisen Pohjan-Veikot, Alasen Vaasan Vasama.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat