Jääkiekkoseura Pelicans pääsi neljän vuoden projektissa hiilineutraaliksi - Urheilu | HS.fi

Jääkiekkoseura Pelicans pääsi neljän vuoden projektissa hiilineutraaliksi

Lahden kaupungin mukaan Pelicans on virallisesti maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue.

Pelicansin hiilineutraaliusprojektissa laskettiin mukaan myös pelaajien ja yleisön liikkuminen otteluihin.

8.12.2021 10:55

Jääkiekkoseura Lahden Pelicans osoitti neljän vuoden projektilla, että urheilujoukkuekin voi vähentää merkittävästi toimintansa ilmastovaikutuksia. Pelicans pudotti vuodesta 2017 lähtien ilmastopäästöjään yli 70 prosentilla ja kompensoi loput päästönsä kansainvälisten projektien avulla.

Tänä vuonna Euroopan ympäristökaupunkina toimiva Lahti kertoo tiedotteessaan, että Pelicansin liigajoukkue on virallisesti maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue. Hiilijalanjäljen laski LUT-yliopiston apulaisprofessori Ville Uusitalo.

Laskennassa otettiin huomioon joukkueen liikkuminen pelimatkoilla, pelaajien ja toimihenkilöiden työmatkaliikkuminen sekä yleisön liikkuminen kotiotteluihin. Mukana on myös liigajoukkueelle kohdistettu osuus Lahden jäähallin sähkön, lämmön ja jääkoneen käytöstä sekä jätehuollosta.

"Tämä on myös tutkimuksellisesti kiinnostava esimerkki, koska urheilun ilmastovaikutuksista ja mahdollisuuksista niiden pienentämiseen on vielä verraten vähän tietoa”, Uusitalo kommentoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat