Lentomatkalla sekoillut tanskalainen Ryder Cup  -voittaja itki oikeudessa vapauduttuaan kaikista syytteistä - Urheilu | HS.fi

Lentomatkalla sekoillut tanskalainen Ryder Cup  -voittaja itki oikeudessa vapauduttuaan kaikista syytteistä

Thorbjørn Olesen kertoi syytteisiin johtaneen häiriköinnin johtuneen ”epäilyttävästä” verkkokaupasta ostetusta unilääkkeestä.

Thorbjørn Olesen saapumassa oikeudenkäyntiin Lontoossa 8. joulukuuta.

8.12.2021 13:48 | Päivitetty 8.12.2021 21:42

Ryder Cup -voittaja Thorbjørn Olesen itki keskiviikkona lontoolaisessa oikeussalissa sen jälkeen, kun hänet oli vapautettu kaikista syytteistä liittyen kesällä 2019 tapahtuneeseen lentomatkaan.

Tanskalaista Olesenia syytettiin muun muassa seksuaalisesta häirinnästä.

Olesen puolustautui The Guardianin mukaan syytteitä vastaan muun muassa sillä, että hänen sekoilunsa lentokoneessa johtui vain reseptillä saatavista unilääkkeistä, joita hänen naisystävänsä oli hankkinut ”epäilyttävästä” verkkokaupasta.

”Olen oppinut virheestäni ja pidän huolen siitä, että en enää koskaan pane itseäni samanlaiseen tilanteeseen. Nyt haluan keskittyä golfiin ilman häiriöitä ja maksaa takaisin luottamuksen kaikille niille, jotka ovat uskoneet minuun tänä erittäin vaikeana aikana”, Olesen sanoi The Guardianin mukaan oikeuden päätöksen jälkeen.

Aiemmin Olesen kertoi oikeudessa olevansa ”häpeissään ja ”tuntevansa olonsa kammottavaksi” kuultuaan syytökset siitä, miten hän oli humalassa kourinut naista British Airwaysin lennolla Yhdysvalloista Britanniaan. Tapaus sattui heinäkuussa 2019.

31-vuotias tanskalainen oli lennolla muutaman muun ammattipelaajan mukana. Heidän joukossaan olivat muun muassa Englannin Ian Poulter ja Justin Rose.

Uutistoimisto AFP:n mukaan todistajat kuvailivat syytetyn käytöstä ”täysin kummalliseksi”. Viisinkertainen Euroopan-kiertueen voittaja oli tuolloin maailmanlistalla sijalla 51. Hän oli kahdeksan tunnin lennolla matkalla Nashvillestä Lontooseen.

Lontoossa oikeus kuuli, miten Olesen oli juossut ympäri matkustamoa ”kuin pikkupoika”, ei osannut käyttää vessan ovea ja käytti törkeää kieltä, kun matkustamohenkilökunta yritti laittaa häntä kuriin.

Olesenin kerrottiin työntäneen yhtä työntekijää, suudelleen toista kädelle ja koskettaneen naisen rintaa.

Olesen saateltiin lopulta omalle paikalleen ykkösluokkaan, jossa hän itki ennen nukahtamista, mutta myöhemmin virtsasi toisen matkustajan istuimelle.

Lontoossa asuva Olesen kielsi syyllistyneensä seksuaaliseen häirintään, päällekarkaukseen ja päihtyneenä olemiseen lennolla.

Olesenin todistuksen mukaan hän ei koskaan ”tietoisesti” vaarantaisi uraansa syyllistymällä rikokseen, eikä hänellä ole mitään muistikuvia lennosta sen jälkeen, kun hän oli ottanut unilääkettä.

”Tunnen kauhistusta ja olen pahoillani. En voinut uskoa, mitä he sanoivat tapahtuneen. Olen häpeissäni ja tunnen oloni kammottavaksi.”

Olesenin mukaan hän oli ollut kunnossa lentokoneeseen nousemisen jälkeen.

”Viimeinen muistikuvani on samppanjalasista nauttiminen, ja muistan nousun.”

Hän kertoi, ettei muista lainkaan tapahtumia, joista häntä syytetään.

”Ensimmäinen muistikuvani on poliisin näkeminen. En tiennyt oikein, missä olin. Olin sekaisin ja sokissa.”

Syyttäjän kuulustelussa Olesen kielsi olleensa ”juhlatuulella” ja kiisti jyrkästi ottaneensa pillereitä huvikseen alkoholin kanssa.

Oikeus kuuli, miten pidätyksen jälkeen Olesen menetti mittavat yhteistyösopimukset Niken, BMW:n, Rolexin ja Titleistin kanssa ja menetti myös pelioikeutensa Euroopan-kiertueelle.

Olesen on pudonnut maailmanlistalla 400 parhaimman pelaajan joukosta.

”On ollut vaikeata keskittyä ja pelata, kun en tiedä, olenko tuhonnut urani.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat