Seagulls sai tiedon koronatartunnasta kahdelta iltapäivältä ja illan peli peruttiin: ”Kyseinen pelaaja on vielä eilen ollut harjoituksissa” - Urheilu | HS.fi

Seagulls sai tiedon koronatartunnasta kahdelta ilta­päivältä ja illan peli peruttiin: ”Kyseinen pelaaja on vielä eilen ollut harjoituksissa”

Uutta ottelupäivää ei ole tiedossa.

17.12.2021 15:24

Helsinki Seagullsin piti kohdata Tampereen Pyrintö miesten Korisliigan ottelussa perjantaina, mutta ottelu peruttiin.

Seagulls kertoo verkkosivuillaan perumisen syyksi, että joukkueesta on löytynyt koronavirus­tartunta. Päätös on seuran mukaan tehty yhdessä viranomaisten kanssa.

Seagullsin toimitusjohtaja Aku Perho sanoo, että tieto positiivisesta testistä tuli kello kahdelta iltapäivällä. Terveysviranomaiset eivät määränneet joukkuetta karanteeniin, joten sen puolesta peli olisi voitu pelata. Joukkueiden keskusteltua asiasta keskenään he kuitenkin päätyivät siirtämiseen.

”Ajattelin, että kyseinen pelaaja on vielä eilen ollut harjoituksissa ja todennäköisesti levittänyt virusta ympärille. Mietin onko pelaaminen turvallista ja otin yhteyttä Tampereelle. Siellä heidän toiminnanjohtajansa oli samoilla linjoilla. Keskustelimme ja teimme yhdessä päätöksen, että perumme pelin”, Perho sanoo.

Sitä Perho ei kommentoi, onko kaikki joukkueen pelaajat rokotettu.

”En saa siihen asiaan sanoa mitään. Työnantajalla ei ole lupa kysyä asiasta.”

Perho sanoo joukkueen pelaajien ja muun joukkueen henkilöstön tehneen pikatestin heti, kun tieto tartunnasta tuli. Testeissä ei löytynyt lisää tartuntoja.

Perhon mukaan pelaajia on pyydetty välttämään tarpeettomia kontakteja ja muistuttaa sen olevan pelaajille jo valmiiksi tuttua korona-ajalta. Lisäksi testiin on ohjeistettu hakeutumaan pienistäkin oireista.

”Mutta viranomaiset eivät vielä ole karanteeniin määränneet, enkä voi itsekään määrätä.”

Perho sanoo, että joukkue pitää tällä hetkellä kiinni siitä, että pelit jatkuvat joulun jälkeen normaalisti. Pelin piti olla Seagullsin viimeinen ennen joulua. Ensimmäinen joulun jälkeinen peli on vierasottelu Joensuussa 28. joulukuuta.

Oikaisu 17.12. kello 15.56: Jutussa sanottiin aiemmin, että Seagullsin seuraava peli on 30.12. Kyseessä on seuraava kotipeli, mutta ennen sitä Seagulls pelaa jo 28.12. vierasottelun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat