Mercedes veti valituksensa pois, Max Verstappenin mestaruus varmistui - Urheilu | HS.fi

Mercedes veti valituksensa pois, Max Verstappenin mestaruus varmistui

Talli tiedotti asiasta torstaina.

Lewis Hamilton (vas.) ja Max Verstappen taistelivat mestaruudesta päätöskisassa viime viikonloppuna.

16.12.2021 12:20 | Päivitetty 16.12.2021 13:54

Mercedeksen F1-talli on vetänyt pois valituksen, joka koski turva-auton käyttämistä kauden viimeisessä gp:ssä Abu Dhabissa.

Ratkaisu tarkoittaa sitä, että Red Bullin Max Verstappenin mestaruus on lopullisesti varmistunut.

Mercedeksen suunnittelema valitus liittyi turva-auton käyttöön. Kisan lopussa Verstappen pääsi ohittamaan Mercedeksen Lewis Hamiltonin, kun turva-auto tuli pois radalta siten, että viimeinen kierros ajettiin kilpaa.

Mercedes tulkitsi sääntöjä niin, että kaikki kierroksella ohitetut autot olisi pitänyt ajattaa omille paikoilleen ennen turva-auton poistamista.

Jos näin olisi toimittu, Hamilton olisi ajanut kisan voittoon turva-auton takana ja voittanut maailmanmestaruuden.

Kilpailussa päädyttiin ratkaisuun, jossa vain Hamiltonin ja Verstappenin välissä olleet autot päästettiin ajamaan paikalleen, mikä säästi aikaa ja mahdollisti kisan päättämisen ajamalla.

Mercedes sanoo tyytyvänsä siihen, että Kansainvälinen autoliitto FIA on luvannut tutkia tapauksen ja kehittää sääntöjään.

”Olemme tyytyväisiä FIA:n päätökseen perustaa komissio analysoimaan perusteellisesti, mitä Abu Dhabissa tapahtui, ja parantamaan sääntöjen, hallinnon ja päätöksenteon kestävyyttä formula 1:ssä”, Mercedeksen F1-talli totesi tiedotteesaan.

”Olemme myös tyytyväisiä, että he ovat kutsuneet tallit ja kuljettajat mukaan.”

Lue lisää: Formulakasvo Mervi Kallio jättää MTV:n

Lue lisää: Mercedeksellä on vahva pohja protestilleen, joka voi vielä kumota F1-kauden dramaattisen ratkaisun, arvioi brittijuristi: ”Sääntö on hyvin selkeä”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat