Liigaseurojen karanteenit yllättivät jopa Liigan johdon – Näin vastaa kilpailujohtaja Arto I. Järvelä - Urheilu | HS.fi

Liigaseurojen karanteenit yllättivät jopa Liigan johdon – Näin vastaa kilpailu­johtaja Arto I. Järvelä

Jukurit, Ässät ja HPK ovat toistaiseksi sivussa otteluista.

Jarno Pikkaraisen valmentama HPK on joutunut karanteeniin.

16.12.2021 18:43

Jääkiekon Liigassa leviää karanteeniaalto. Ässät ja Jukurit ovat joutuneet karanteeniin aikaisemmin, ja nyt tuli Hämeenlinnan Pallokerhon vuoro.

Kolme joukkuetta on pudonnut pois liigaohjelmasta siitä huolimatta, että kahden rokotuksen piti suojata muut pelaajat, vaikka yksi saisi tartunnan.

Miksi seurat ovat karanteenissa, kun ennen kauden alkua oli puhetta, että vain tartunnan saanut joutuu sivuun, Liigan kilpailujohtaja Arto I. Järvelä?

Arto I. Järvelä

”Sen takia, että tartunta­tauti­lääkärit ovat tehneet tällaisen tulkinnan. On tullut riittävän monta tartuntaa kuten Jukurien ja Ässien tapauksessa, jossa epidemia oli edennyt niin voimakkaasti joukkueessa, että se oli pakko rajata”, Järvelä vastaa.

”Se on tartuntatauti­lääkärin ihan oma tulkinta, ja kyllä tämä yllätti vähän meidätkin. Tälle ei voida mitään.”

Nykyisen tulkinnan mukaan tartunnan saanut on kymmenen päivää karanteenissa ja altistunut kuusi päivää. Altistuneet pääsevät pois karanteenista negatiivisella testituloksella kuuden päivän jälkeen.

Kuinka kauan Liigassa voidaan vielä pelata yleisön kanssa?

”Siihen minulla ei ole vastausta. Se on viranomainen eli ulkopuolinen taho, joka päättää asian”, Järvelä sanoo.

Onko Liiga lähellä sitä, että yleisö häädetään halleista?

”Jos minulla olisivat taikalasit ja pystyisin näkemään päätöksen etukäteen, sanoisin sen. Ei ole mitään käsitystä. Olen soitellut tänään useille kollegoille, eikä kenelläkään ole informaatiota, mitä sieltä [viranomaisilta] tulee.”

Kestävätkö seurat toisen talven ilman yleisöä?

”En osaa sanoa, mutta haastavaa on kaikissa tapauksissa. Nytkin on ollut yleisövajetta monella paikkakunnalla eikä ole tullut lähellekään budjetoitua yleisömäärää.”

Kuinka paljon Liigan ohjelma kestää ottelusiirtoja?

”Meillä on vielä tiettyä pelivaraa, mutta isoin pelivara on, ettei kautta voi pitkittää koti-MM-kisojen takia. Ei järjetöntä varaa ole.”

Liigan runkosarjassa pelataan 450 ottelua, ja torstai-iltaan mennessä oli pelattuna 226 eli juuri niukasti yli puolet.

”Jonkin verran on varaa, mutta sitten täytyy katsoa, mitä tehdään. Jos tulee pitempiäkin karanteeneja ja sulkuja, ei ole hirveästi pelivaraa”, Järvelä arvioi.

Perjantain kierroksella Vaasan Sport matkustaa Ouluun pelaamaan Kärppiä vastaan. Ässien piti pelata Oulussa, mutta Sport on paikkaajana.

”Tämän jälkeen Sport ei voi enää mennä pelaamaan Kärppiä vastaan kenenkään tilalle, kun perjantain jälkeen Kärpät–Sport on pelattu kaksi kertaa. Sitten tulee ongelma, ettei ole varajoukkueita. En näe vielä uhkakuvia, mutta jos ongelmat kasaantuvat, sitten voi jotain tulla.”

Katsotaanko Liigassa huolestuneina uutta koronatilannetta?

”Valehtelisin, jos sanoisin, ettei katsottaisi”, Järvelä kertoo.

”Taas on sellainen tilanne, ettei tiedä, mitä tapahtuu. Kuukausi sitten oli sellainen tilanne, että kahdella rokotteella kaikki olivat suojassa. Nyt on se tilanne, ettei kukaan ole suojassa kahdella rokotteella.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat