Tiivolan maali voittolaukauskisassa pelasti Leijonat EHT-turnauksessa, yhdeksän muuta epäonnistuivat - Urheilu | HS.fi

Tiivolan maali voittolaukaus­kisassa pelasti Leijonat EHT-turnauksessa, yhdeksän muuta epäonnistuivat

Suomi hukkasi johtonsa vain 11 sekuntia ennen ottelun loppua.

Anton Levtchi sai Joonas Kemppaisen onnittelijakseen vietyään Leijonat 2–1-johtoon.

16.12.2021 21:49

Suomi aloitti Venäjän jääkiekon EHT-turnauksen torstaina niukalla voitolla Tšekistä. Leijonat joutui jatkoajalle ja siitä voittolaukauksiin, kunnes Peter Tiivola ensimmäisenä ja ainoana onnistujana varmisti 3–2-voiton.

Leijonat kuljetti niukasti peliä, kun Sakari Manninen näytti maalintekotaitoaan ja vei Suomen 1–0-johtoon ajassa 9.27. Johto kesti yli ottelun puolen välin, kunnes vanha kettu Jan Kovař tasoitti ja nosti Tšekin tulostaululle ajassa 32.41.

Tapparan ykköshyökkääjä Anton Levtchi laukoi paluukiekosta Leijonat uudelleen johtoon. Se oli hyvä vastahyökkäys, jossa suomalaiset pääsivät ylivoimatilanteeseen, jonka Levtchi käytti hyväkseen.

Maaottelu oli Liigassa hyvin pelanneelle Levtchille ensimmäinen kuten myös maali, joka tuli kolmannen erän kahdeksannella minuutilla.

Leijonien johto kesti aivan kolmannen erän loppuun, jolloin Milaš Gulaš jatkoi Kovařin syötön sisään.

”Kova taistelupeli. Ei me varmaan koko ajan oltu parhaimmillamme ja tuli tehtyä sellaisia virheitä, joita ei välttämättä tule, kun ollaan vähän enemmän yhdessä pelattu. Sitoutuneita olimme”, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Discoveryn kenttähaastattelussa.

Maalivahti Harri Säteri kannatteli joukkuetta monissa paikoissa ja löi lapun luukulle rankkarikisassa. Kukaan Tšekistä ei saanut maalia.

”Tšekit on yleensä aina olleet erinomaisia rankkarikisoissa ja oli hienoa, ettei tänään päästetty niistä yhtään. Säteri oli loistava niissä tilanteissa.”

Leijonat matkusti ottelun jälkeen yhteisellä tilauslennolla Prahasta Moskovaan, jossa Suomen turnaus jatkuu Kanadaa vastaan lauantaina.

Ottelu alkaa jo kello 10 Suomen aikaa, jolloin Moskovassa kello on 11.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat